Kerékpár lánc olajozására megfelel a "simma" motorolaj?
teljesen jó a motorolaj.. én évekig azzal kentem.. mégis évekig birta a lánc.
a WD40 meg a hasonló szarságok amikkel a hozzá nemértők fújják na azoknál ezerszer jobb a motorolaj..
A WD-40 az egy tisztító, zsírtalanító anyag, ezért pont nem alkalmas lánckenésre. Én még nem találkoztam olyan elvetemül illetővel, aki bicikliláncra akarta volna fújni.
Gondoljunk bele egy kicsit, hogy mire való a motorolaj és milyen igénybevételekre lett kitalálva. Az sem éppen láncra való. Persze a semminél mindenképp jobb.
Szerintem nem olyan borzasztóan drága a normális láncra való kenőanyag, hogy ezen kéne spórolni. De ti tudjátok...
utolsó!
te hol olvastad azt hogy én WD40 et ajánlottam láncra? ennyire vak vagy? :D
én már találkoztam olyannal aki wd40 et használ láncra.. nem is 1 emberrel
Utolsó!
"te hol olvastad azt hogy én WD40 et ajánlottam láncra?"
És én hol írtam ilyet, hogy arra ajánlanád?! Úgyhogy egyértelmű, hogy kettőnk közül ki a vak!
Elnézést kérek, ha valakit megbántanék.......... A motor olaj a motorba való! Nem pedig láncra. A motorolaj vonzza, és leköti a port, egyéb szennyeződést, ami a lánc idő előtti kopásához vezet. Tehát lánckenő spray-t javaslok. Nem drága, és ez erre van kifejlesztve. 500-2000Ft között mozog az ára.
Íme egy link: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!