Hogy lenne a könnyebb tekerni?
mindig olyan fokozatban legyél, hogy a lábaddal kényelmes ritmusban tudjál tekerni. Mert legkisebb sebességben a legkönnyebb tekerni, de úgy értelemszerűen nem tudsz 30-cal menni, még 15-tel is nehézkesen.
És ha nehéz tekerni, akkor válts visszább, hogy lassabb tempóban, de ugyanolyan lábritmusban tekerd, akkor kicsivel könnyebb, mert nincs akkora menetszél.
Ezt igazából neked kell érezni. Nincs olyan trükk, hogy 21 sebességből a 18-dikkal a legkönnyebb
Nekem azt mondták, hogy olyan 100 rpm (100 lábfordulat percenként) körül van az optimum. Az pedig elég gyors pörgetés.
Én alapvetően úgy szoktam választani, hogy azt a leggyengébb fokozatot használom, amit még épp bírok pörgetni. Váltás után pedig onnét tudom, hogy ez most jó döntés volt, hogy gyorsulok egy kicsit a sebességmérő szerint, érezhető erőbefektetés-növekedés nélkül. (Ez csak síkon érvényes, hegyre fel nem mindig van így.)
Én 1:6 illetve 1:3.
1:6 országútin vagy rövid (1-2 km) távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!