Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Dinamós hátsó lámpát keresek....

Dinamós hátsó lámpát keresek. Aki talál nekem valót, kap egy sört. (? )

Figyelt kérdés

Egy sportos alacsony vázas Merida bringám van. Megelégeltem, hogy folyton lemerült az elem a villogókba, ráadásul állandóan lenyúlták a családtagjaim. Rendeltem egy tárcsafékhez illeszkedő shimano agydinamót.

A történet eddig szép és jó, tökéletesen teszi a dolgát, viszont nem lehet találni normális LED-es (nem izzós) hátsó lámpát.

Azért nem jó az izzó, mert előre halogén izzót raktam, a 3W teljesítmény két izzóhoz már kicsi (0,6W egy hátsó lámpa izzója, és ennyivel csak pislákol)

Nincs csomagtartóm, sem fém sárvédőm, így nem találok megfelelő lámpát. Ami kapható, az a B-tech márkából 1-2 darab, nagy, csúnya, nincs hova felszerelni. Nekem egy standard villogóra hajazó és akkora méretű valami kellene.

Kicsi az esély, már minden oldalon, boltban átnéztem (ebay-en és külföldi aukciós oldalakon is) de ha valaki tud ilyet, nagyon megköszönném.

Ha nem lesz, akkor veszek egyet, szétszerelem és beleépítem egy villogóba.

2011. jún. 18. 18:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy megy a LED váltóáramról is, csak "villogni" fog. A LED ugye nem más, mint fény kibocsájtó dióda, ami egyik irányú áram áthaladásakor világít, másik irányba (nagy ellenállású és) nem világít. Ha pedig 6V-os a dinamó, be kell elé tenni egy megfelelő ellenállást.

Ha nem is hiszel nekünk, szerintem egy pár forintos piros LED-del, esetleg egy pár száz Ft-os eredetileg elemes villogóval tehetsz egy próbát. Ennyit talán megér a dolog.

2011. jún. 19. 17:14
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nem találsz, létezik ember, aki lámpaépítéssel foglalkozik. Legutóbb azt hallottam róla, hogy _nagyon_ lassan dolgozik, cserébe jól és nem drágán. A criticalmass.hu-n kérdezd meg, ott tudni fogják az elérhetőségét.
2011. jún. 20. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!