Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Dinamós hátsó lámpát keresek....

Dinamós hátsó lámpát keresek. Aki talál nekem valót, kap egy sört. (? )

Figyelt kérdés

Egy sportos alacsony vázas Merida bringám van. Megelégeltem, hogy folyton lemerült az elem a villogókba, ráadásul állandóan lenyúlták a családtagjaim. Rendeltem egy tárcsafékhez illeszkedő shimano agydinamót.

A történet eddig szép és jó, tökéletesen teszi a dolgát, viszont nem lehet találni normális LED-es (nem izzós) hátsó lámpát.

Azért nem jó az izzó, mert előre halogén izzót raktam, a 3W teljesítmény két izzóhoz már kicsi (0,6W egy hátsó lámpa izzója, és ennyivel csak pislákol)

Nincs csomagtartóm, sem fém sárvédőm, így nem találok megfelelő lámpát. Ami kapható, az a B-tech márkából 1-2 darab, nagy, csúnya, nincs hova felszerelni. Nekem egy standard villogóra hajazó és akkora méretű valami kellene.

Kicsi az esély, már minden oldalon, boltban átnéztem (ebay-en és külföldi aukciós oldalakon is) de ha valaki tud ilyet, nagyon megköszönném.

Ha nem lesz, akkor veszek egyet, szétszerelem és beleépítem egy villogóba.

2011. jún. 18. 18:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hány voltos a dinamó? Mert ha 3, akkor vegyél egy sima elemes hátsó lámpát, szedd ki az elemet és barkácsold meg hogy dinamóról menjen.
2011. jún. 18. 19:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez eleve nem menne mert a dinamó váltóáram. Kell egyenáramosító és egy áram generátor... nem vagyok egy elektro zseni úgyhogy nem állnék neki, max így, hogy szétszedek egyet és azt berhelem bele.
2011. jún. 18. 19:16
 3/12 anonim ***** válasza:
Elsővel egyetértek, azzal kiegészítve, hogy ha 6 voltos, akkor is megoldható a dolog.
2011. jún. 18. 19:18
 4/12 anonim ***** válasza:
LED simán megy váltóval, csak ugye fél periódust világít, felet nem. Ennyi. De ha egyenirányítod akkor is is ez lesz. Áram generátor meg minek? Ez baromság.
2011. jún. 18. 19:22
 5/12 A kérdező kommentje:

Csak nem én vagyok a hülye idézem wikipédiáról:

"A LED fénykibocsátó dióda, csak egyenáramú áramgenerátorról üzemeltethető és párhuzamosan nem kapcsolható. Váltóáramú feszültséggenerátoros áramforrás ( világítási hálózat ) és a LED közé egyenirányító és áramkorlátozó áramkört kell kapcsolni."

Tehát kell egyenáramosító és áramgenerátor is.

2011. jún. 18. 20:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Leszarom mit írnak a wikipedian. Oda minden hülye írhat. Nm kell és kész.
2011. jún. 18. 20:11
 7/12 anonim ***** válasza:
Kell egy dióda. Az 5 forint.
2011. jún. 18. 20:20
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem kell dióda, mivel a LED önmagában is egy dióda...
2011. jún. 18. 20:20
 9/12 anonim válasza:

ezt találtam ami ledes, dinos és hátsó

Busch and Müller TOPLIGHT Flat Plus hátsó lámpa, dinamós, ledes

itt akadtam rája:

[link]

2011. jún. 18. 20:29
 10/12 anonim válasza:
ááá ez is csomis.... sry. azért keresek még tovább.
2011. jún. 18. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!