Kezdő bicikliző vagyok és hegyi terepre kezdek majd el járni? Ha terepen ilyen ösvényeken megyek le akkor melyik fokozat a legjobb? (18 sebességes a biciklim) és még vannak tippek terepre pl:fékezésről kanyarodásról stb
hát szerintem ha lefele jössz egy elég meredek lejtőn akkor azt ajánlom hogy az első fogaskeréken a középsőn legyen hátul is valahol a középsőn vagy 3as vagy 4es
így rá is tudsz tekerni ha lassulsz
ha pedig felfele mész akkor ugy tekerj ahogy neked kényelmes
fékezési tipp pl hogy a hátsó kerékkel ne farolj mert akkor megcsúszol és nehéz lesz megállni
kezdj el lassulni az első fékkel közbe a sulypontod legyen hátul vagyis a feneked meg az egész tested a hátsó kerék fölött legyen így nem fogsz előre esni ha behúzod az első féket
az is lényeges hogy fokozatosan fékezz ne hirtelen
az első fékhez húzd be a hátsót is de ne farolj
ha terepen vagy akkor az ülést célszerű a lehető legalacsonyabbra vinni hogy a sulypontod is alacsonyabban legyen
térdet hajlítsd be lefele jövet a hátsó keréken legyn inkább a testsúly
kanyarodásnál pedig kissé dőlj be a kanyarba és kanyarodás közbe ne fékezz előtte vagy ha meg tudod oldani akkor nem kell
ha nincs terepre való külsőd akkor a kereket ereszd le egy kicsit ne legyen nagyon puha csak egy kicsit hogy nagyobb felület érintkezzen a talajjal
sok sikert
hú ez a kanyar tipp nagyon jó volt kipróbáltam
igaz első próbálkozásra majdnem a bozótba kötöttem ki de a végére belejöttem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!