Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miben más egy tárcsafék egy...

Miben más egy tárcsafék egy V-féknél?

Figyelt kérdés
A V is ugyan úgy megállít, nem? Mért jobb a tárcsa? Van valami gyakorlati előnye is átlagos felhasználás melett, vagy csak divat?
2011. máj. 2. 08:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Nos, ha próbáltál már egy jó tárcsafékes bicajt, éreznéd a különbséget, de amúgy nekem is V-fékes van. Hobby bicajnak jó a V-fék, DH-ra szerintem tárcsa.
2011. máj. 2. 12:05
 2/8 k4lm0p1r1n válasza:
én V illetve patkó féket is használtam már, a tárcsafék sokkal igényesebb és sokkal extrémebb igénybevételre van tervezve... ha jól van beállítva bárhol bármilyen körülmények között beblokkolja a kereked mint elöl mint hátul. valamint kellemsebben lehet igazítani, könnyebb behúzni... ha 8as vagy a felnidben nem koptatja le a fékpofát. viszont ha silány minőséget veszel ne lepődj meg ha 2 havonta nem fog rendesen fékezni... silány anyagból is gyártanak cuccot hozzá... van amikor elgörbül a tárcsa is de általában a belső rendszerben hasad el valami...röviden. ha extrémen nyomod ajánlom a tárcsaféket de csak minőségit. ha hobbira kell csak hogy ide oda eltekerj akkor jó az a v fék...
2011. máj. 2. 23:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Saras, vizes környezetben a V fék gyorsabban kopik, ezért használnak sokan tárcsaféket.

divatból csak néhány idióta használja, de azok mind mechanikus fékek, néhány még rosszabb a V fékeknél is.

Előnye átlagos felhasználás mellett nincs. Drága és pont a tárcsafék miatt fogják ellopni a biciklidet.

2011. máj. 3. 07:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az utolsó válasz volt a leghasznosabb és a legkimerítőbb.
2011. máj. 3. 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Kerékpár javítással, ápolással kapcsolatos segítség esetén a nyilasmisi kukac hotmail.hu e-mail címen elérsz. Kérdezz bátran ha van valami.
2011. máj. 3. 19:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Oké, kösz.
2011. máj. 3. 20:11
 7/8 anonim ***** válasza:
nekem is egy egyszerűbb hidraulikus tárcsafékem van. Nagyon szeretem, finoman lehet adagolni, nem menek szét az ujjaim mint egyes V-fékeknél. Igaz, hogy trágább, de terepre mindenképp megéri, vigyázni kell vele, hogy előre ne borulj. Sárban, vízben jobban fog, mint a V. De kicsit több karbantartást igényel, nehezebb kicseréni a fékpofát, levegőtleníteni kell, ha levegős lesz... A mechanikus tárcsából vannak olyan fajták, amik rosszabbak 1v-féknél. Mechanikusat szerintem nem érdemes venni.
2011. máj. 3. 20:42
 8/8 Vadmeggy ***** válasza:

Szerintem meg pont mechanikusat kell venned, mert a szar hidraulikusak folyton levegősek lesznek, nehéz őket karbantartani.

Egy normális hidraulikus fék 20 ezernél kezdődik.

13 ért már kapsz avid BB5öt, ami az egyik legjobb bovdenes tárcsafék. Sok olyan embert hallottam, aki áttért mechanikusra hidraulikusról, mert rengeteget szopott vele.

A mechanikust nagyon könnyű pontosan beállítani, nagyon jól fog, szerintem kezőknek egy jó kompromisszum.

2011. máj. 13. 01:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!