Szerintetek nem ciki, hogyha egy túrázó (sport) biciklin a pedálon ilyen kosár van, amibe be kell tenni a lábat, hogy ne csússzon ki az ember lába?
Kit érdekel,hogy gyerekes-e? Egyébként szerintem ne az.
Én nem tartom cikinek, viszont nem használnám, mert félnék, hogy ha bármi gáz van a lábam ott marad...egyáltalán nem tartom hasznosnak, de lehet, hogy tévedek.
Én voltam jópár kerékpártúrán, és mindig végignéztük ám, hogy kinek van ilyen lábtartója, és mindig körberöhögtük azt, akinek volt. De csak ezen röhögtünk ám...
Amúgy felnőtt emberek vagyunk, egy túrán nem cikizzük a másikat, hanem segítjük, ha szüksége van rá, akár fizikailag, akár mentálisan.
A versenybiciglimen ilyet használok, és lesz@rom, ha valakinek nem tetszik, mert nekem kényelmes :) nem csúszik le a pedálról a lábam, de az spd-vel szemben van egy kis mozgástere.
Én meg azon a visszatérő okoskodáson röhögök, hogy ha helyzet van, akkor beleragad a lábam. (segítek: nem ragad bele)
Gyerekes? Már miért lenne gyerekes? Legjobb tudásom szerint, amíg nem találták ki a lookot meg az spd-t, addig a versenyzők is ezt használták.
Az meg érdekes kérdés, hogy többet esik-e az ember, ha a lába a pedálra van kötve. Én spd-t használok, így két év után már 0.1 s alatt ki tudom akasztani a lábam, anélkül, hogy odafigyelnék. Pár hete viszont majdnem elestem egy spd nélküli biciklivel. Rutinból ki akartam akasztani a lábam, de nem hallottam a kattanást, és lassan fogtam fel, hogy most nem is kell kattannia.
Gondolom a klipszre gondolsz. Egyáltalán nem ciki, sőt sok előnye is van.
- Megelőzheted vele a pedálról való lecsúszást.
- Tekerésnél nem csak a hajtókar mellső helyzetében hajthatod a bringát a pedál taposásával, hanem a klipsszel a hajtókar hátsó helyzetében tudod húzni is a pedálokat.
Más kérdés, hogy amíg teljesen nem szoksz hozzá, addig elég nagyokat lehet burulni a megállás előtti álló helyzetből, mert elfelejtheted kihúzni a lábaidat a klipszből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!