Ha bringazni akarok napi 15 km-t, akkor minden nap csinalhatom, vagy inkabb pihenjek és minden masnap tekerjek?
Ha neked 15 km után kell 1 nap pihenő, akkor ez nem lesz a te sportod...
Csak hogy értsd: 15 km-t bárki leteker probléma nélkül valahol fél és egy óra között. Najó, 8 év alatt és 75 felett már lehetnek gondok :)
De most komolyan: kipróbáltad már vagy várod itt a megváltó válaszokat? Ülj fel és meglátod.
GreenTea
Egy-két napot azért pihenj a héten, de nyugodtan nyomhatod egymást követő napokon is.
GreenTea
Az a mostani erőnlétedtől függ. Ha megy a 15km, akkor annyit is mehetsz. Pihenőnap viszont mindenképp legyen, nem kell túlhajtani magad! Sok sikert az edzéshez!
És még egy kérés, nézd meg légyszi ezt: http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
Ez teljesen erőnlétfüggő. Amúgy azzal meg nem teljesen értek egyet, hogy 15kmert mindenki gond nélkül leteker. Valaki már ennyitől is nagyon el tud fáradni, arról nem is beszélve, hogy másnap mindene fájni fog.
Milyen gyakran és milyen távokat szoktál menni? Csak azért kérdezem mert pár éve még én is csak alkalmanként bringáztam, de kb 3-4 éve már nem azért ülök fel, hogy eljussak valahova, hanem hogy tekerjek, aztán hazajöjjek, magyarul, hogy jót bringázzak. Télen építettem egy országúti bringát, azóta még többet megyek. Szerintem ha megvan a kellő felkészültséged, akkor gond nélkül le tudod tekerni a távot ismét akár közvetlen másnap is. Van, hogy én 40-50km-es távokat tekerek és másnap ismét felülök. Legjobb példa a mostani hét, az elmúlt pár nap: szombat 37km, vasárnap 26km, hétfőn 12km, kedden 32km, szerdán 36km. Itt vagyok, írok nincs semmi bajom, azon kívül persze, hogy a nagy hajtás iszonyatosan megterheli a lábakat, ezért az izmokat néha pihentetni is kell, de ha nem pihenteted, akkor sincs nagy gáz. Lényeg tehát, ha úgy érzed, hogy menne, akkor ne félj belevágni az ilyesmibe, max elfáradsz. :D (azt azért még1x megjegyzem, hogy kb 4 éve rendszeresen bringázok)
15km biciklivel azért nem olyan nagy táv ám. Én ma is tekertem 20-25km-t egyhuzamban. Azt nem mondom, hogy meg se éreztem, de pihentem utána fél-egy órát és ha muszáj lenne megint simán letekernék ennyit. Pedig 100 kiló vagyok és nem mondom hogy olyan hű de jó kondiba lennék.
Az tényleg már ngem is meglepett, hogy erős szembeszélben mennyire sokat jelent a megnövekedett légellenállás. Sokkal nehezebb úgy tekerni.
Nekem egyébként a talpam szokott fájni a pedálon néha hosszabb távon, na meg a kezem időnként zsibbad, ahogy fogom a kormányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!