Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miket ellenőrizhetnek a...

Miket ellenőrizhetnek a rendőrök ha kerékpározás közben igazoltatnak?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 19. 14:39
 1/7 anonim ***** válasza:

véralkohol szintet, lámpákat. lakott területen kívül láthatósági mellényt.

ha nagyon nem vagy szimpatikus, (vagy bunkózol velük) akkor csengőt, küllőprizmát, hátsóprizmát is nézhetnek. de ez már ge_cizés.

2011. ápr. 19. 14:48
 2/7 anonim válasza:
A férjemet tegnap igazoltatták, és nézték, hogy milyen állapotú a gumi, fog-e a fék, van-e első és hátsó világítás, és működik-e, a fényvisszaverő mellény rajta volt a férjemen, az is kell, és nézték, van-e "macskaszem" a kerekeken. Volt egy pasi, akit a férjem előtt igazoltattak, azt mondta a férjem, azt a pasit szondáztatták is, de annak nem is volt semmilyen felszerelés a biciklin, és mellénye sem volt.
2011. ápr. 19. 14:51
 3/7 anonim válasza:
14:51 vagyok. Igen, azt is nézik, van-e csengő! Egy hete vettünk csengőt! Kész szerencse!
2011. ápr. 19. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Kerékpár műszaki állapota, köhém által előírt felszerelések illetve szonda.

Kötelező:

Fehér színű első lámpa

Piros színű hátsó lámpa

Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma)

Két, egymástól független fék

Csengő

Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken

Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak látási viszonyok)

Ha a kerékpáros sisakot visel és utast nem szállít, lakott területen kívül max. 50 km/h sebességgel haladhat (ugyanitt sisak nélkül csak 40 km/h a megengedett maximális sebesség.)

2011. ápr. 19. 18:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezt már láttam régen is, de a büdös életbe nem jövök rá, miért "nem háromszög alakú" prizma kell?
2011. ápr. 19. 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert a piros, háromszög alakú prizma a pótkocsit jelöli. Nyerges vontató pótkocsiján, utánfutón, csuklós buszon is láthatod. Ha kerékpár-utánfutót készítesz, arra is kell.
2011. ápr. 19. 20:58
 7/7 anonim válasza:

attol fugg hol laksz, en videken lakom, egy 50 ezres varosban. itt nagyon sokan jarnak biciklivel. 2x lattam eddig biciklis igazoltatast, mind a 2x a ficko lathatoan reszeg volt. meg nekem szoltak parszor h jardan szalljak le vagy menjek ki az utra.

nem kell nagykepuskodni es akkor ok sem lesznek szemetek.

2011. máj. 15. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!