Miért lazul meg a hajtókar?
Nekem van egy tippem ellene:
Vedd le a hajtókart, tekerj rá egy rétegben folpack-ot (vékony műanyag csomagolót), majd erre tedd vissza a hajtókart, és húzd meg az anyát, amíg engedi. Ez tuti nem engedi meglazulni. Kicsit nehezebb levenni, de hajtókarleszedő kulccsal könnyen lejön így is a hajtókar.
Szerintem az alapvető ok az, hogy nem rakják fel szakszerűen. A másik gond, hogy ha egyszer lelazult a hajtómű és a lötyögéstől deformálódott rajta a lyuk, akkor már nem igazán lehet jól visszarakni, újra le fog lazulni. Ezen kívül négyszögtengelyből is több szabvány van, amik nagyjából kompatibilisek, de nem tökéletesen (akkor okoz gondot, ha sokszor teszed le-fel a hajtóművet).
Nekem azt tanították, hogy a hajtóművet felütjük kalapáccsal, aztán húzunk rajta a csavarral, aztán megint ütünk rajta és így tovább. Viszont sok szerviz nem így csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!