Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért lazul meg a hajtókar?

Miért lazul meg a hajtókar?

Figyelt kérdés
Tízből kilenc kerékpárosnak idővel kilazul a hajtókara a középtengelyről. Főleg annál a megoldásnál gyakori, ahol a hajtókar a négyzet alakban végződő tengelyre egy alátétes anyával van odahúzva. A valamikor használt ékes megoldást már nem használják, viszont erre a "modernebbre" sokan panaszkodnak.
2011. ápr. 18. 14:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Az ékes egy kalap hígtrágya volt. A Csepelen állandóan tuningolnom kellett. A négyzetes tengellyel egyszerű a dolog: szerelés után 2-3x megnézem, ráhúzok, ha engedi, és utána el lehet felejteni.
2011. ápr. 18. 20:59
 2/3 anonim válasza:

Nekem van egy tippem ellene:

Vedd le a hajtókart, tekerj rá egy rétegben folpack-ot (vékony műanyag csomagolót), majd erre tedd vissza a hajtókart, és húzd meg az anyát, amíg engedi. Ez tuti nem engedi meglazulni. Kicsit nehezebb levenni, de hajtókarleszedő kulccsal könnyen lejön így is a hajtókar.

2011. ápr. 19. 17:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az alapvető ok az, hogy nem rakják fel szakszerűen. A másik gond, hogy ha egyszer lelazult a hajtómű és a lötyögéstől deformálódott rajta a lyuk, akkor már nem igazán lehet jól visszarakni, újra le fog lazulni. Ezen kívül négyszögtengelyből is több szabvány van, amik nagyjából kompatibilisek, de nem tökéletesen (akkor okoz gondot, ha sokszor teszed le-fel a hajtóművet).

Nekem azt tanították, hogy a hajtóművet felütjük kalapáccsal, aztán húzunk rajta a csavarral, aztán megint ütünk rajta és így tovább. Viszont sok szerviz nem így csinálja.

2011. ápr. 19. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!