Hajtókar és tengely probléma egyben, valami előrevivő ötlet?
Mindenkivel előfordulhatnak hibát, lehet ez a szerelő alapból bal****. De előfordulhat hogy valamelyik csapágygolyó nincs a helyén, esetleg nem is lett berakva, vagy nincs a tengelynek elég kenése. Hozzáférhetetlen helyre ideiglenesen jó a folyékony olaj vagy WD-40. Többet nem tudok mondani mert ahogy mondtad szét kellene szedni a tengelyt hogy lehessen látni valójában mi a baja. A csavarral meg nem kell nagy húhót csapni nem kell lángvágóval nekiesni ha végképp nem jön le, fogsz egy akkora fúrót ami 1mm-el kisebb mint a csavarmenet keresztmetszete és óvatosan megfúrod a csavart hosszában ügyelve hogy a menetet ne tedd tönkre. Ha tényleg lassan csinálod mármint magát a fúrást akkor is 2-3perc alatt meg van és ha jól csináltad csak egy csavarodba került.
Üdv.
Nekem csak simán cserés volt a hajtókar, de az általad említett okok miatt nem tudtam leszedni. Én flexszel óvatosan belevágtam a hajtókarba és simán lejött, a tengelyt, középcsapágyat nem kellett cserélni, mert azt nem sértettem meg.
Egyébként szerintem még megoldás lehet, egy csapágylehúzó is, valami ilyen fajta:
Így mindent megmenthetsz, ami menthető. Viszont, ha nincs ilyened, és nem is tudsz ingyen kölcsönkérni, akkor ez sem megoldás.
Szerintem vidd vissza és szépen, kulturáltan mondd meg a szerelőnek, hogy elbaszta és csinálja meg. Bár, valószínűleg úgysem fogja beismerni, meg azt is megértem, hogy nem akarod odavinni mégegyszer.
Nekem is flexszel jött le egy nagyon rágyógyult hajtókarom, úgytűnik ez nem olyan ritka :) Balos hajtókart 3 perc alatt fel lehet hajtani egy bringás haveri körben, nekem is van mindig pár, úgyhogy szerintem bátran ledarabolhatod :)
És a szervíz erősen bizalmi kérdés, vegyél 1-2 spéci szerszámot, ami még hiányzik és csináld magad!
(és ha még nem monoblokkos a bringád, azt rakjatok bele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!