Túrakerékpár, de milyen?
Mániám a kerekezés és ez évben szeretném bejárni Mo-t.(azért nem hosszab útra mivel még magyar hon ban sem jártam igazán)
De ehez egy normális túrakerékpárra lenne szükségem,ezért jöttem most ide hogy kérdezzek tőletek tapasztaltabb társaimtól hogy mégis milyen kerékpárt ajánlanátok nekem.
Nem kell hogy komplett bringa legyen ha kell össze is állítom.
Rengeteg oldalt átnéztem már ezzel kapcsolatban.
Konkrét elképzelésem nincs ezzel kapcsolatban.
Minden segítséget,tapasztalatot szívesen fogadok.
például hogy a választásnál mire figyeljek különösen stb
Érdemes aluvázas bicót venni, jó lenne ha vásárlás előtt ki tudnád próbálni hogy kényelmes-e, a felnik duplafalúak legyenek-esetleg szegecseltek is lehetnek, fék inkább legyen egy jóminőségű v-fék mint egy szar tárcsafék.
Igazából nagyon tág témakör, leginkább arra kéne figyelni hogy hosszútávon is kényelmes legyen.
én is erre gondoltam hogy hosszútávon is kényelmes legyen és azért a sebesség se hátrány.
Te voltál már hosszab túrán esetleg?
na ne vicceljünk :) ezzel ha bejárod Mo-t, akkor mágus vagy. hamarabb szétesik ez.
mennyi pénzben gondolkodjunk?
amúgy mi idén pipáljuk ki Mo-t (nagy vonalakban) egy fél határkörrel (tavaly volt már "hasonló"), túra után pedig irány Olaszo, szlovén hegyeken keresztül.
Azzal számolj, hogy összerakni egy bringát - igaz nagyobb élvezet, illetve egyedi lesz - másfélszeres ár, mintha vennél egyet, és azt csinosítgatod.
Ugye mivel terepről is beszélünk, versenybringa kilőve. Monti kell mindenképpen, az megállja helyét mind a két terepen. Gumiválasztásra figyelj, annak függvényében, hogy hol használod többet (aszfalt-keskenyebb, simább, terep-vastagabb) válassz köpenyt. Enyémen egy félterep gumi van (conti double fighter 2), ez elkísért már kb 2000km-en, főleg aszfalton, néha lazább terepen.
Naponta milyen távokat mennél? ülés miatt..ha rövid távon mozogsz (<= 50km) akkor széles, puha ülés a nyertes, ha felmész akár 120-180km-re is akkor mindenképpen egy drágább, kemény ülés. elején fájni fog, de ha megszokod nem adnád semmiért.
Többi dolog szerintem nem befolyásolja érdemben a teljesítményt. Persze minőségi cuccok kellenek, nem jó dolog, ha a világ másik felén szétesik alattad a gép. kiegészítőkre figyelj! szerszám, alkatrész mindig legyen ha hosszú túrán vagy. minket húzott már ki szarból 1-1 láncszem, tengely..
ha van konkrét kérdésed akkor nyugodtan, igyekszem segíteni.
Igen én is ilyen napi minimum 100-120 km-re gondoltam.Azért is jöttem volna ide kérdezni hogy mi az amire különösképp oda kell figyelnem.nem akarom azt se hogy ti mondjátok meg hogy milyen bringát vegyek.A véleményetek a tanácsotok sokat segíthet nekem is a választásban.
Kössz az eddigi hozzászólásokat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!