A kerékpárom láncáról mi oldja a rozsdát?
Figyelt kérdés
2011. márc. 20. 20:08
1/7 anonim válasza:
A láncot sűrű olajjal kell vékonyan lekenni redszesesen akkor nem is kopik annyira meg nem lesz rozsdás.
2/7 anonim válasza:
vedd le és áztasd petróleumban, nagyon jól kioldja, még a görgők belsejéből is. Utánna jól olajozd meg, pl. varrógép vagy műszerész olajjal. (lehet kapni kimondottan lánckenő sray-t is, de az irreálisan drága. ugyanazt teszi a (híg) műszerész olaj is.
3/7 anonim válasza:
Petróleum, majd a már tiszta, minden szennyeződéstől mentes láncot, főzd ki, grafitos zsírban.
4/7 anonim válasza:
Jó és mi van, ha nem tudja leszedni a láncot?!
Én pl sajnos nem tudom szétszedni, mert nincs láncbontóm. És a régi biciklimen, amin van olyan patentszem vagy hogy hívják, azt sem tudtam szétszedni, csak a nagypapám, de ő meg már meghalt...
Viszont egészen tisztán tudom tartani szétszedés nélkül is a láncot:
Kb 1 dl Brigéciol (teszkóban 600ft 1liter) simán elég rá egy tisztításhoz. Ecsettel szoktam a láncra és a görgők közé kenni és az leviszi a legtöbb koszt. Aztán ha tiszta és rendesen megszáradt, akkor bekenem műszerolajjal vagy TF2-vel (na ez drága...).
És nem hagyom megrozsdásodni a cuccot.... :-)
5/7 anonim válasza:
Petróleummal, lakkbenzinnel vagy hígítóval mosd le, fújd be WD40-el, töröld szárazra majd hígfolyós olajat önts rá (takarékosan).
6/7 anonim válasza:
Ha letudod szedni a bringáról a láncot akkor az is elég ha a nagyját(ha van rajt ilyen) Drótkefével levakarod :D utánna pedig egy rossz edénybe beleteszed a láncod és benzint. Ez lehozza4 Rázogatod a benzines edényben a lánvot és folyamatosan hozza le a koszt meg a rozsdát. MAjd vékonyan kend be egy kis olajjal.
7/7 anonim válasza:
A fékolaj hatásosan oldja a rozsdát, de a festéket is ezért vigyázni kell vele.Makacs rozsda esetén a festékboltokban kapható RO55,rozsdaátalakító.Eltünteti a rozsdát,passzivál és foszfátbevonatot képez, ami véd a további oxidációtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!