Teljesen edzetlenül 10 km-t le fogok tudni tekerni?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon hülye kérdés, nem szoktam biciklizni, talán két éve vettem elő utoljára, csak kiváncsi vagyok hogy el merjek-e indulni a 10 km-re lévő városba vagy nem fogom bírni...? Ja és mennyi időbe telik 10 km-t letekerni edzetlenül, normál tempóban? (ja és nem ebben az időben gondolom, hanem majd tavasszal)
10Km-re lévő városba, azaz oda-vissza 20km? Vagy vissza úttal nem kell számolnod? Szerintem a 10 Km-t simán kibírod, normál tempóban kb 1,5 óra Ez azt jelenti, hogy nem tekered agyon magad. Viszont az "ülőgumóid" garantáltan fájni fognak. Ha szép, napsütéses időben mész, észre se veszed.
2011. márc. 6. 15:40
2/14 anonim válasza:
Bőven ki lehet bírni. Az év melegebbik időszakában ennek a többszörösét tekerem le naponta.
A másik meg, hogy 10 km átlagos tempóval nincs másfél óra. 10km/h az hihetetlenül csigatempó, valószínűleg ennél gyorsabban tekersz, tehát egy óra sincs.
2011. márc. 6. 15:46
3/14 anonim válasza:
10 km kevesebb mint hinnéd. Normál tempó, ha azt veszem, hogy kényelmesen ahogy anyu is hajt, akkor az olyan 17 km/h körül van. Könnyen kilehet számolni, hogy folyamatos tekeréssel 40 perc alatt is lelehet érni, de ha közben megállsz, ha esetleg kicsit fáradnál akkor sem több mint 1 óra. Próbáld megtalálni azt az áttétet ha van váltó, ahol a pedált nem taposod, hanem forgatod, tehát nagyon könnyen tekersz, de mégis jól haladsz.
2011. márc. 6. 16:01
4/14 anonim válasza:
Szia 10 kilométer egy átlagos egészséges felnőt embernek egyáltalán nem megerőltető. Legalább ennyit kellene átlagban minden nap! Én átlag napi 30-40 km-ert tekerek!
2011. márc. 6. 16:09
5/14 anonim válasza:
Nem lesz megerőltető, még edzettség nélkül sem, de a hátsód fájni fog. Fél óra alatt meg lehet tenni átlagos tempóval.
2011. márc. 6. 16:13
6/14 anonim válasza:
Mint a szél, hacsak nem dombon felfele tekersz, 10km biciklin nem távolság.
2011. márc. 6. 17:35
7/14 anonim válasza:
én olyan 18-20 perc alatt szoktam letekerni, de bringától is függ, a nagyon-nagyon kényelmes tempó, amolyan néni-megy-a-temetőbe-koszorú-a-kormányon-vödör-a-csomagtartón tempó kb. 12km/h, azaz egy órán belül leszel mindenképp. Ha nincsenek nagy emelkedők, akkor el sem fogsz fáradni.
2011. márc. 6. 20:40
8/14 anonim válasza:
Tudom, az nem ugyanaz, de én szobabiciklin minden nap 20 km-t tekerek (nem régóta) és ez szokott 1 óra körül lenni. Nem csinálom megerőltetően vagy gyorsan egyáltalán. Ha olyan helyen élsz, ahol nincsen sok emelkedő kb. fél óra alatt odérsz, szerintem. (Jó tudom, szobabicikli nem ugyanaz.)
2011. márc. 6. 20:53
9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak :) ezek szerint simán elindulhatok majd. tényleg nemigazán van távolság meg időérzékem :D
2011. márc. 7. 16:30
10/14 anonim válasza:
Figyeld majd a kilométertáblákat, ha nincs sebességmérőd. Nekem sokat szokott segíteni, hogy tudom, mennyit jöttem és mennyi van még vissza, főleg a hosszú egyenes szakaszokon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!