Mi az a minimális hőmérséklet, ahonnan kezdve már nem árt az ízületeknek a biciklivel közlekedés? 5 fok,10 fok? Vagy?
Tudom, sokan járnak biciklivel télen, hidegben, sokszor hóban is. De én azok közé tartozom, akik nem kockáztatják meg, mert állítólag rosszat tesz az ízületeknek. (A térdem jó időben is szokott tőle fájni, lehet, hogy túlerőltetem, vagy nem jó az ülésmagasság.)
Szóval hány foknak kell lennie ahhoz, hogy végre bicóval járkálhassak?
megfelelő öltözet a lényeg. sportboltban, gyógyászati segédeszközboltban lehet kapni izületmelegítő cuccokat, én ilyet húzok a térdemre. motorosszemüveg is jól jön, meg egy bazinagy sál, és réteges, szélvédett ruha.
Meg lassabban is tekerek télen. mindezt 0 fok alatt.
Én úgy szoktam, hogy:
15 fok és fölötte: farmernadrág
5-15 fok: a farmernadrág alá felveszek egy patentharisnyát (az a vastag pamut harisnya, azt hiszem így hívják)
-5-5 fok: előző, +kerékpáros térdmelegítő a decathlonból
-5 fok és alatta: előzőek és +1 réteg, ami lehet még egy harisnya, combközépig érő zokni, térd alá érő, puha anyagú rövidnadrág, szélálló nadrág a farmeron kívülre. Épp ami akad. Van egy külső hőmérő a szobám ablakában, az alapján meg az előrejelzés alapján öltözöm. A határokat úgy állítottam be, hogy még épp meg ne izzadjon a lábam.
Ha pedig mégis elszúrok valamit és nincs elég hőszigetelés a térdemen, akkor lassabban jövök (->gyengébb szél), kisebb fokozatban és gyorsan, folyamatosan tekerek (->így a lejtőkön sem hűl ki a térdem, és a gyors pörgetés kis erővel amúgy is jót tesz neki). Ha kell, fékezek is tekerés közben, hogy ne gyorsuljak fel túlságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!