Milyen áttételt érdemes egysebességes városi bringára tenni?
Figyelt kérdés
Most alakíttatom a bringám. 622-es kerék, alu váz. Nő vagyok, nem túl erős, de azért nem akarnámtúl pörgetősre. Milyen első-hátsó fogaskerék méreteket ajánlotok?
Köszi
2011. jan. 28. 09:33
1/2 anonim válasza:
Attól függ, hogy eddig melyik fokozatot használtad a legtöbbet. Én pl. elöl a 48-as, hátul a 20-as fogaskereket szoktam használni általában, ha egysebességesre váltanék, akkor az egy kicsit gyengébb, pl. elöl 48, 47 vagy 46, hátul 22 vagy 23 lenne (a pontos érték a beszerzési lehetőségektől és pár matematikai jellemzőtől függ). Minél gyengébb, pörgetősebb a fokozat, annál jobban kíméli a térded.
2/2 anonim válasza:
Hivatalosan egy átlagos erőnlétben lévő felnőttnek tökéletesen megfelel a 1:2 áttétel. Érthetőbben: Elöl 48,
Hátul 24fog. Viszont most mondok egy alternatívát!:
Agyváltó! Egy három sebességes szett ára nem sokkal több
mint egy jobb minőségű, egysebességes agy-é... ha érdekel írhatok az előnyeiről:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!