Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Láncból szemet speckó láncbont...

Láncból szemet speckó láncbontó nélkül is ki lehet szedni?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogy csináljam, hogy ne roncsolódjon a lánc?
2010. dec. 12. 15:10
 1/5 anonim válasza:
én nekiálltam egy övlukasztó fémtárggyal meg egy kalapáccsal kiütöttem a pöcköt kiszedtem a szemet visszavertem a pöcköt és műxik még mindig a lánc
2010. dec. 12. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha kerékpárláncból akarsz kivenni mindenképpen kell egy furat vasban ami nagyobb a csapszegnél és egy kiütő vasból ami meg kisebb átmétőjű a csapszegnél.
2010. dec. 12. 15:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell ott semmiféle pöcköt visszaütni a kapcsolószem köti össze a két részt! Hogy gondolod az egyszer meglazított csapszeg már nem tartana és nem is kell tartania.
2010. dec. 12. 15:33
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát, ha bátor vagy, megpróbálhatod. Régen, amíg nem volt láncbontó, úgy ütötték ki a csapszeget, hogy a láncot egy megfelelő méretű anyacsavarra fektették, aztán szög+kalapács segítségével ütötték ki. Ez még valószínűleg menni fog, de vissza nem olyan egyszerű, még rendes láncbontóval is küzdeni kell néha.

Ha van valami ócska láncod, gyakorolj azon először, utána nyúlj csak a jóhoz, ha már jól megy a mutatvány.

2010. dec. 13. 10:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget, igazából nem volt kockázata a dolognak, ugyanis új láncot raktam fel, ezért akartam a régit leszedni, csak nem tudtam, hogyan álljak neki. Egyébként ha a láncot valaki szétszedés után össze akarja rakni, soha ne használja fel újra a kiütött szemet, hanem helyette használjon új, megerősített vezetőszemet, mert ez a legbiztonságosabb. Amúgy satun, alatta csavaranyával, simán szét lehet bontani a láncot, nem tudom, az újabbaknál mennyire működik, ez elég régi darab volt és teljesen rendben volt minden, egy szög meg egy kalapács kellett, aztán csak ütni a szemet, amíg ki nem csúszott a másik oldalon... :D
2010. dec. 14. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!