Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen biciklit válasszak?

Milyen biciklit válasszak?

Figyelt kérdés

A munkahelyem egy év múlva átköltözik egy új helyre, amit biciklivel lenne a legoptimálsiabban megközelíteni, de a biciklikhez nem értek egyáltalán. Nem is bicikliztem gyerekkorom óta (de ugye azt mondják sose lehet elfelejteni).

Alapvetően két útvonal van az egyik aszfaltozott és teljesen sík, de nem mindenhol van kerékpárút. A másikon végig van, de az tele van emelkedőkkel, ha valakinek ismerős: a Rákos-patak mentén.

Két bringát találtam:

1/ [link]

2/

[link]

Szerintetek a fent leírtak alapján melyik lenne a jobb? Esetleg mást javasoltok?

Maximus 300 000,- forintot szánnék rá.

ápr. 12. 19:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
84%

Jó lenne tudni azért, hogy hány km-re lesz a cél.

Illetve, hogy milyen úton mész oda.

Aszfaltra vékony, 1.25-ös gumi jó választás egy könnyű bringával.

Amiket belinkeltél azok nekem brutál drágák, persze ha gazdag vagy akkor nem számít.

De én inkább néznék pár éves használt, jó állapotú bringát.

ápr. 12. 19:50
 2/24 A kérdező kommentje:

Útvonaltól függően 3,5-4 km.

Nem biztos, hogy ezeket veszem, de a decatlonban és a hervisben ezeket ajánlották.

A használttól azért húzódozom, mert nem értek hozzá, hogy melyik a jó vagy rossz állapotú, a boltban viszont tudok reklamálni, hogy hibás a termék.

ápr. 12. 20:26
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan egy nexus 7-es agyváltós "női" bringát vennék első kosárral, sárvédőkkel, hátsó csomagtartóval. Városban az a legfaszább. 28-as kerékkel.

A nexus 3 is tök jó, de annak kicsit nagy az áttételugrása.

MTB-vel láncváltóval minek kínlódnál? Városi közlekedésre fogod használni, az első rugó is totál fölösleges parasztvakítás, ha ígyis-úgyis aszfalton mész. Az öszteleszkópos meg végképp öntökönszúrás.

ápr. 12. 22:37
 4/24 anonim ***** válasza:
Jah és ne azt vedd meg amit el akarnak adni/rádsózni hanem amire ténylegesen szükséged van de a pélólengetést vedd ki a kalkulációból. Munkába akarsz vele járni, nemdebár?
ápr. 12. 22:38
 5/24 anonim ***** válasza:

A 4,5barra felfújt 1,75-ös gumi űberfasza, de mindenképpen futóéles (egyenes, folyamatos a gumi közepe) és reflexcsíkos is legyen, de tegyél rá küllőprizmát is, lásson már a sok bunkó autós, ne üssenek el, ha nem fontos.

Első kerékbe tegyél agydinamót, nem, nem a rendőr miatt kell a világítás, hanem magad miatt. És nem kell a többiek szemét se kißaszni, ahol mész van közvilágítás is!!!

ápr. 12. 22:42
 6/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ajánlást 3. válaszoló.

Én ehhez egyáltalán nem értek, nem is vettem semmit, azért is kérdezem, hogy Ti mit ajánlotok.

Az egyik út valóban teljesen aszfaltozott és sík, a másikon vannak murvás, földutas részek, egész komoly emelkedőkkel, lejtőkkel.

ápr. 12. 22:53
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor el kell döntened melyik útvonalat választod, mert más típusú kerékpárt igényel.
ápr. 12. 23:19
 8/24 A kérdező kommentje:
A második útra mit Te mit ajánlasz? Még van egy évem eldönteni.
ápr. 12. 23:30
 9/24 anonim ***** válasza:
A második utat felejtsd el. Esőben, xarban, sárban úgysem arra fogsz menni munkába és haza, csak összetrutyizod magad és rövidebb idő sem lesz az emelkedők miatt.
ápr. 13. 01:54
 10/24 MGéza ***** válasza:

A te esetedben, mivel hosszú ideje nem kerékpároztál, a második, emelkedősebb útvonal lenne ajánlott ha amúgy karbantartott, jó minőségű - rákos menti kerékpárút, a forgalmat tapasztalat nélkül inkább kerülném, sisak nélkül sem indulnék el sehová.

Én egy kicsit még gyűjtenék rá és egy alap, könnyebb e-rásegítéses bicót vennék kicsit drágábban. Azért mondom mert gyerekként nem valószínű hogy használtál váltót, hamar kifullasztanád magad egy pár kilométeres úton is ha nem tudod normálisan használni és ha megutálod mert izzadtságtól csatakosan esel be a melóba, akkor hamar kidobott pénznek fogod érezni az egészet.

ápr. 13. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!