Mennyire tompítható/javítható ez a működés teleszkópcserével? (rugósról hidraulikusra)
Rövidebb tengelytávú trekking bringámon túl gyors, érzékeny a kormányzás. (az elterjedt Alpina Eco, CTM Stark szerű geometria) Jelenleg a bikefit még nem teljesen jó, így extra súllyal is nehezedek a kormányra valamennyire.
Mennyire tompítható/javítható ez a működés teleszkópcserével? (rugósról hidraulikusra)
A sztenderd hosszabb utas teleszkóp trükköt ismerem, de a "marmagasságot" nem szeretném megváltoztatni mert amúgy méretben van a bicikli és egyéb hátrányai is vannak annak a módszernek. A kormányhossz-csere szintén nem tompít annyit tudtommal.
Egyéb véleményt is várnék, hogy kormánycsapágy csere stb. esetleg mi segítene.
Nos ha teló csere nem opció akkor csak 2 megoldás van.
1.hosszabb stucni.
2.szélesebb kormány.
Akormány csapágy csere nem tudom miként jutott esezdbe,de az max. annyit tud hogy pár mm-el csökkenti a kormány magasságát amitöl még idegesebb lesz a kormányzás. De csak akkor ha a váz hajlandó fogadni az integralt csapágyat ami nem biztos.
Túrabringa rövid tengelytávval? Okos ember találta ki, sokan megkajálják. :)
Tegyél rá sokkal hosszabban előrenyúló stucnit az ülést pedig emeld feljebb.
" A kormánycsapágy úgy jön szóba hogy ha túlhúzom, akkor a jelenség nyilván csillapodik és gyárilag egy svédkosaras nem integráltat raktak bele ami a kedves autóútjainktól lazává rázódik."
Milyen gumit használsz, milyen méretben? Maximum körüli nyomással használod?
MGéza: 42-es Contact Urban, 39-42PSI körül. Szétrázni nem ráz szét, azért nem egy trágya bicikli, de kéz nélkül nem tudok vele biztonságosan menni mert elmászik a kormány (magától).
7: Igen ez a megkülönböztetés fontos, azért is gyanítom hogy ez inkább geometriai nem mechanikai probléma. 70 fok a fejcsőszög, de annyi más kerékpárt nem próbáltam hogy legyen összehasonlítási alapom az ideges kormányzást illetően és több más változó is számít más bicikli geometriájában. Külföldi mtb fórumon írták hogy maguk az olcsó rugós teleszkópok (is) produkálhatnak túlérzékeny kormányzást.
8: Azt nem írtam hogy nem férek bele, pont a megfelelő méretben van szerintem és fájdalom nélkül tudtam vele edzeni. A gyár a közölt adatokkal részben átvert és köszönőviszonyban sincs a valósággal a tengelytáv (114 helyett 108cm). Amennyiben a szervizesemnek van próbára koskormánya ki fogom próbálni, de azt legalább fele akkora stucnival lehetne és akkor megint nem a 'normál' tartományban lenne az érzékenysége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!