Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Az UCI szabályzatban miért...

Az UCI szabályzatban miért van az a minimum 5cm-es nyeregorr táv előírás a középtengely vonalától hátrafelé?

Figyelt kérdés
Ha jól értelmeztem akkor minimum 5cm-el kell hátrébb lennie a nyereg orrának a középtengely vonalától. Hátrébb persze lehet tolni, de előrébb nem. Ennek mi értelme van? Ki trollkodott és mit, hogy ezt itt így lefixálták, mert csak úgy önszorgalomból nem hoznak ilyet.

tegnap 23:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Dehogynem hoznak ilyet. Ott sok hűlye dolgozik,aki csak képen láttak biciklit.

Sok furcsa szabályt hoznak aminek nagyitoval kell keresni az értelmét.

tegnap 23:45
 2/4 A kérdező kommentje:

De ennek mi volt az oka?

Triatlonban nincs ilyen úgy tudom, azok nem UCI-sok.

ma 02:16
 3/4 MGéza ***** válasza:
Mert divatba jöttek a nagyon rövid, orr nélküli nyergek, amelyek szinte fekvő pozíciót tesznek lehetővé a ridernek ha kellően előre csúszik, tehát így olyan kedvezőbb aero testtartást vehet fel, amit illegálisnak minősítettek. Országúti versenyeken ugye nem lehet könyöklőt sem használni, ugyanakkor triatlonban az ilyesmit a szabályzat nem tiltja.
ma 08:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Tehát ha nincs orra a nyeregnek akkor be tudott eléje feküdni?

Vagyis rosszul értelmeztem és az orr maximum 50mm-rel lehet messzebb a középcsapágy vonalától, előrébb viszont lehet?

ma 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!