Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti kerékpárokon használ...

Országúti kerékpárokon használt gumibelsőkön miért nem terjedt el az autoszelep?

Figyelt kérdés
Ha megnézem a webshopok kínálatait, szembetűnő, hogy a tipikusan outis méretekhez (max 25 mm széles gumihoz) alig található autoszelepes
nov. 27. 18:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

Ketteske, heteske. A kamionokon, buszokon lévő abroncsokban mekkora is a nyomás Milyen szelep is van rajtuk.

Ja és a repülőgépek 12-15 barra fújt futóin is ilyen szelep van. Kéne kicsit nyitni a világ felé mielőtt baromságokat kommenteltek.

[link]

A presta nekem azért szeretem jobban, mert könnyen tisztítható. Kicsavarom és megnyomom egy pillanatra és lefújja magáról a koszt, vagy le lehet törölni bármivel. Ezzel szemben a motorszelepbe berakódik a retek ha nincs szelepsapka.

8., 9. az én telómon motorszelep van, a kis vészpumpám feje pont odafér, azzal szoktam fújni ha kell.

nov. 28. 17:39
 12/20 anonim ***** válasza:

Jajj, ne hozz ide kamiont, repülőt, légkondit. Direkt azért írtam a teleszkópokat, mert az mégiscsak a bringán van (és mindegyik felfújós teleszkópont az van.). Szelepsapka mindegyik szelepre kell, típustól függetlenül. A prestát simán oldalba lehet nyikkantani felfújáskor egy szerencsétlen mozdulattal, aztán lehet nézegetni :) A motorszelepessel ilyen balfékség nincs.

Az az új schwalbe szelep szerinted milyen karriert fog befutni?

nov. 28. 20:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Ahogy a #8 írja, amit a #7 nem bontott ki. Kisebb túlnyomás kell a presta felfújásához.

Amikor kézipumpád van, akkor ez is szempont. Egy MTB-t felfújsz mondjuk 2,5-3 barra, egy virslit meg akár 7-re, vagy többre. Nem mindegy.

Ráadásul sokkal több szökik az autoszelepből, amikor lehúzod a pumpát, mint a prestából. Ahol fontos a pontos beállítás, ott jobb a finomabb presta szerkezet.

nov. 29. 08:54
 14/20 anonim ***** válasza:

A virslire csak azért raknak prestát mert vékonyabb a csöve.

De a lököttek a belső nélküli MTB-re is prestát raknak pedig pont semmi értelme.

Amikor lehúzod a pumpát akkor a pumpacsőből jön ki a levegő, ha hosszú a csöved akkor sok, ha rövidebb akkor kevesebb.

Ha annyira számítana az állítólagos kisebb túlnyomás, áruld már el, hogy miért nem prestát raknak a levegővel töltött rugóstagokra.

nov. 29. 13:04
 15/20 anonim ***** válasza:

Teló szerintem viszonylag ritkán van a virsligumis szakágakban, a széles gumisok meg autószelepesek, ezért logikusabb/kényelmesebb a telóra is azt tenni.

"Ha csak egy pumpát viszel a túrára..." alapon.

dec. 2. 08:50
 16/20 anonim ***** válasza:
15: Elég sok monti presta szelepes. Egy pumpa pedig nem lesz elég, mert nagyon más a két nyomástartomány. A gumit fél óráig pumpálhatod a telópumpával, a kerékhez váltóval pedig nem tudod elérni a teleszkóphoz szükséges nyomást.
dec. 2. 10:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Azért raknak a baromi széles MTB felnikre amiket belső nélkül használnak (ez a kulcsa a dolognak) alacsony nyomáson, mert a prestában nincs rugó. Szerkezetileg egyszerűbb. Namost az a tutyi amit beleöntenek, szépen belekötne az autószelep rugójába és nem tudná felfújni, csak ha kiszedi-kicseréli.
dec. 2. 15:57
 18/20 anonim ***** válasza:
17: Az én montim nem tubeless ready, mégis prestás. Trekking szintén, pedig ott sem indokolja semmi. Mondjuk engem egyáltalán nem zavar.
dec. 2. 18:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Az már csak azért olyan, hogy ne lógjon ki a sorból a tubelessel szereltek közül. Magyarul parasztvakítás miatt.
dec. 2. 20:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag 15 éve nem volt autószelepes bringám egy olcsó trekkinget leszámítva. A minőségibb bringáim mind prestásak. A montim 2017-es, akkor még nem volt olyan elterjedt a tubeless. Én autószelepet csak gagyi bringán látok már nagyon régóta.
dec. 2. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!