Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy szereljem le a kerékpárvá...

Hogy szereljem le a kerékpárvázról az első teleszkópot és a hajtást?

Figyelt kérdés
Elhatároztam, hogy tavaszig építek egy biciklit. Van itthon egy biciklim amiről csak a váz és a két kerék használható. (Egy Genesis aluvázról és dupla falu felnikről van szó, remélem ezekkel nem lesz gond) Először a vázat le akarom csupaszítani, majd festeni. Tegnap nekiálltam szétszerelni és leszedtem mindent, de a kérdésben említett két dolognál megakadtam. Ebben kérném tapasztaltabbak segítségét, hogy tudnám leoperálni őket. :) Illetve ha már felteszek egy kérdést megkérdezném azt is, hogy milyen teleszkópot ajánlatok 15-20 e. értékben, illetve milyen más minőségi eszközökkel tudnám felszerelni a biciklit? (Gondolok itt váltóra, kényelmi eszközökre) Fontos: nem DH-ra illetve extrém sportokra szeretném használni, hanem 100 kilométeres aszfaltos néha könnyű erdei túrákra. A válaszaitokat előre is köszönöm. Üdvözletem!
2010. nov. 4. 18:17
 1/2 anonim ***** válasza:

középméretes bringánál stucni le, és a villa lényegében kipottyan a vázból.

Alapméretes bringánál, stucniból a tőcsavar ki stucni ki, és szintén kipottyan a villa a bringából.

Figyelni kell hogy a bringa szárán lévő gyűrű az a kormánycsapágyhoz tartozik, azt szintén le kell ütni kalapáccsal

15-20 ezer bizánci ezüstért bizony én használt Mozo R120a R200 esetleg RST T5-T6 vagy SR-t vennék. Mozo villát használtam, kis szeretgetéssel elég szép kényelmes villát lehet belőle faragni.

Fékkar legyen AVID FR5 akkor a fékkel nem lesz gondod.

Hajtás RPM 4szögtengelyes azzal keveset kell szenvedni szép és még strapabíró is plusz bonthatóak a lánctányérok (lehet csereberélni) anno 7ezer bizánci ezüstért szereztem magamnak a cápás állatkert bevásárlórészlegének bringaboltjában!

Váltókhoz sajnos nem értek annyira.

Jó szerelgetést!

(szükséged lesz hajtókarleszedőre, Imbuszkulcsokra, monoblokk leszedőre (amolyan sokkörmösre) jah meg láncbontóra, és láncoskulcsra ha a hátsókeréken is akarsz variálni.:)

2010. nov. 4. 18:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettél! Holnap neki is állok újból és remélhetőleg már nem lesz fennakadás. :) Köszönöm még egyszer!
2010. nov. 4. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!