Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire nehéz feltekerni a...

Mennyire nehéz feltekerni a Kékesre? Bevállaljam?

Figyelt kérdés
Gyakorlott bringás vagyok, rendszeresen megyek hosszabb távokat, idén már 7000 km-nél járok, a BuBát szinte síknak érzem, a Pilisben sokat tekergek, de ott csak olyan 500 méter körüli csúcsok vannak. A Kékes azért nagyon más. Nemrég felmentünk autóval, és döbbenten néztem a bicósokat ahogy küzdik fel magukat azokon a durva emelkedőkön... Szóval ettől egy kicsit be vagyok sz...va, egyáltalán bem vagyok biztos benne hogy menne. Mit gondoltok erről? Belevágjak, vagy kezdjek el rá külön edzeni?
szept. 3. 11:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

#20!

Összekevertél pár utat. :)

A Skanzem mögötti út Pap-rétre és azon át Visegrádra vezet.

Szentendrétől Dömörkapu felé kell menni, azt az út ér ki Pilisszentkereszt felett a Pomáz-Dobogókő (Kétbükkfa-nyereg) útra.

Van egy csomó erdei út, amelyik tekerhető gravel bringával is.

szept. 5. 19:40
 22/26 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy keverek valamit, mert egyrészt kb. 20 éve jártam arra sokat, másrészt hol autóval, hol gyalog, hol bringával.

Azt írtam, hogy Dömörkaputól kell felfelé menni, a Skanzent csak azért említettem, mert emlékeim szerint Szentendréről az MELLETT kell elmenni. Azt a klassz kanyargós utat, ami Visegrádra vezet, ismerem, de azon csak autóval közlekedtem.

De itt a térkép a kérdezőnek Dömörkapuig:

[link]

A "hivatalos" kerékpár útvonal ez:

Szentendre-Dömörkapu-Sikáros-Királykúti nyereg-Rám-hegy-Malomvölgy-Hoffmann-kunyhó-Égett Hárs-Kétbükkfa-nyereg-Dobogókő

( [link] )

szept. 5. 20:25
 23/26 anonim ***** válasza:
A Két-bükkfa-nyeregig van erdei aszfaltozott út, onnan csak pár km Dobogókő...
szept. 5. 22:03
 24/26 anonim ***** válasza:
Rövid áttétellel, lassan, nyugisan fel lehet kecmeregni, lehet pihengetni is útközben. Lefelé viszont legyen jó féked :)
szept. 7. 00:59
 25/26 anonim ***** válasza:
Simán fel lehet.
szept. 7. 12:52
 26/26 A kérdező kommentje:
Közben meséltem a tervem olyanoknak akikkel szoktam bringatúrázni, nem is értették mit tépelődöm ezen, szerintük simán felmegyek. Lehet hogy csak az autóból ülve tűnt annyira nehéznek. 🤷🏼‍♀️ Azért biztos ami biztos előtte még megyek pár kisebb csúcsot itt a közelben, de még az ősszel megtekerem a Kékest is. :)
szept. 9. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!