Mennyire nehéz feltekerni a Kékesre? Bevállaljam?
10
Jó, végülis csak hozzáállás kérdése. :)
Aszfalton nincs benne semmi nehéz annak, aki rendszeresen szokott tekerni.
Az első Mátra Maratonok (MTB) a végén bementek a sípályára, majd később a Veronika réttől végig a sípályán kellett feltekerni. És nagyon sokan végig kitekerték. Ahhoz képest az aszfalt semmi.
12, igen, tudom hogy terepen minden sokkal nehezebb, szoktam terepezni is időnként, úgy biztos nem indulnék neki a Kékesnek. :) De ez nem azt jelenti hogy aszfalton könnyű.
13, tudom hogy nem ugyanaz, éppen ezért kérdeztem. Szoktam mászós helyeken járni (Pilis leginkább), de nem ennyire. Köszi a tippeket!
"a Pilisben sokat tekergek, de ott csak olyan 500 méter körüli csúcsok vannak."
Azért vannak!
Dobogókő - 700 m
Pilis-tető - 756 m
Mindkettőre vezet aszfaltozott út (a Pilis-tetős kicsit viseletes, de járható). Ha ezek mennek, akkor lehet feljebb tenni a lécet. Ha montizni is szoktál, akkor meg háromszor ennyi "csúcs" van, ami 500 m feletti. De ha mindenképpen aszfalton akarsz rá edzeni, akkor is van itt rengeteg olyan út, ami hosszú, végig emelkedik és helyenként kifejezetten meredek, pl. a Dömörkapu és Pilisszentkereszt közötti szakasz (gyönyörű eredei út, autók nélkül), vagy a Pilismarót és Királykút közötti szakasz vagy a Pilismarót - Pilisszentlélek.
A Kékestető ugyan 1014 m, de nem a tengerszintről indulsz, hanem Gyöngyösről, ami eleve kb. 200 m-en fekszik (már ha a város Mátra felőli részéről indulsz). Ennek a túrának megvan az a nehézsége, hogy pont a végén, a csúcs előtt durvul be, amikorra jellemzően elfogyna az erőd. Ez akkor is igaz, ha montival közelítesz az erdőn keresztül, ott a végére marad a sípálya, ami nem piskóta fáradtan.
De én is amondó vagyok, hogy egy próbát megér. Kudarc ha nem érsz fel? Ez felfogás kérdése. Fogd fel úgy, hogy egy erőfelmérés, hogy megtudd, mire vagy képes és még mennyit kell dolgoznod a célig. Másodikra menni fog. Ha nem, akkor harmadikra. A lényeg a kitartás!
#16!
A Pilisbe is 125-150 méterről indulsz.
Ha normális alatt azt érted, hogy olyan szfalt, ahol nem járnak autók, akkor nincs.
De semmi gond nincs a főúttal. Annyian tekernek arra, hogy nem lepi meg az autósokat egy bringás. Kevés tereppel kombinálva fel lehet menni erdészerti útról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!