Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lesz baja a bicikli váltómnak...

Lesz baja a bicikli váltómnak ha sokat váltok vele?

Figyelt kérdés
Városban használom. Emelkedőn vagy ha érzem nehéz tekerni, rögtön sebességet váltok. Ha le kell fékezni, előtte szintén leváltom a sebességet, hogy elindulás könnyebb legyen utána. Kb. 2 percenként váltok vele sebességet.
aug. 29. 07:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A normál kopáson túl nem lesz baja.
aug. 29. 08:03
 2/8 A kérdező kommentje:
És más is így használja a váltót, így kell használni? Vagy eltúlzom a váltásokat?
aug. 29. 08:24
 3/8 anonim válasza:
82%
Nem szabad ennyit használni a váltót, nem azért van. Dísz.
aug. 29. 09:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a váltáskor nem tekersz izomból, akkor nem lesz baja.
aug. 29. 09:02
 5/8 anonim válasza:
A váltó arra van, hogy a neked kényelmes fizikai munka és sebesség meglegyen. Én az Alföldön a 18 sebességeset is csakis abban az egy fokozatban használtam, amiben a legnehezebb volt tekerni és a leggyorsabban lehetett menni. (18 sebességes nyilván nem arra van, hogy mind a 18-at használd, de mindenkinek van 2-3-4 fokozat amit szeret bizonyos körülmények között.) De pl. dimbes-dombos helyen a háromsebességesen van többet váltok, mint motorkerékpáron. Azért van, hogy használd, aztán ha nem működik úgy, ahogy szeretnéd, elviszed karbantartásra.
aug. 29. 10:38
 6/8 BeefEater ***** válasza:
Én általában 3-4 fokozaton végig szoktam váltani ahogy gyorsulok, hogy minél kényelmesebb legyen. A váltó (ha nem valami noname szar) így is bőven kibír 15000 km-nél többet. Ha normálisan karban tartod akkor semmi baja nem lesz (és nem valami legalja váltürül van szó)
aug. 29. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem. Azért van, hogy használd.
aug. 31. 00:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem. Mi baja lenne? Erre találták ki! Nyilván évtizedek alatt szép lassan elkopik. De ezzel az erővel az egész biciklit tedd be otthon a nappaliba egy vitrinbe és csak nézegesd, különben, különben valami baja lesz: még elkopik neked a fékbetét ha használod!
szept. 1. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!