Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nőként milyen férfi kerékpáron...

Nőként milyen férfi kerékpáron biciklizni? Nehéz? Mi egyáltalán a különbség?

Figyelt kérdés
Egy meghirdetett bicikli kapcsán melyik információból tudom meg, hogy női-e?
aug. 27. 12:44
1 2
 1/20 anonim válasza:
81%
A váz formája más.
aug. 27. 12:47
 2/20 anonim ***** válasza:
88%

Ránézel és látod.

Eredetileg a nők szoknyája miatt volt más. Ma már ez ritkán tényező. De jobban jársz a nőivel, azon nem vered be a micsodádat.

aug. 27. 12:50
 3/20 anonim ***** válasza:
58%

[link]

Jobb oldali női, bal oldali férfi.

Manapság nem sok jelentősége van, a női váz azért alakult ki, mert régen a nők szinte kizárólag szoknyát hordtak, férfi vázas biciklire pedig úgy szokás felszállni, hogy átlendíted a lábad az ülés fölött, ami szoknyában nem előnyös közterületen, ezért a női biciklik úgy lettek kialakítva, hogy az ülés előtt könnyen át lehessen lépni a vázon.

Manapság már ritka a szoknya nőkön a mindennapi életben, szóval kvázi semmi értelme nem maradt, csak a megszokás. Persze még most is előfordul, ezért maradt meg ez a felállás, de ha te nem vagy szoknyás, akkor teljesen mindegy, hogy férfi vagy női vázas bicikli. Bár lehet, hogy pl. egy szűk farmerban is előnyös a női váz, nem tudom.

A lényeg, hogy használatban nincs semmi különbség, csak a felszállásban.

aug. 27. 12:56
 4/20 anonim ***** válasza:
74%
A férfi biciklire nehezebb felszallni.
aug. 27. 12:58
 5/20 anonim válasza:
50%
Azért ezt a ritkaság a szoknyát én cáfolnám, a nők több mint fele lenge nyári ruhát hord a kánikulában, nem sortot.
aug. 27. 13:03
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

A nőire könnyebb felülni, nadrágban is :)

Egyébként egyáltalán nem igaz, hogy ritka a szoknya, főleg nyáron, szinte mindenki szoknyában, ruhában van.

De ezek az újfajta kerékpárok annyira már nem magasak. Nagypapám kerékpárjára nagyon nehéz volt felszállni, az jóval magasabb volt, és nem is volt ilyen formatervezett. A leszállás meg még nehezebb volt :)

Az a jó, ha leér a lábad, hogy megtudj állni biztonságosan, tudd tartani álló helyzetben, ne csak úgy, ha leszállsz.

aug. 27. 13:18
 7/20 anonim ***** válasza:
61%

A férfi bringán lehet férfiaknak való nyereg 😅

Nem tudom nőknek ez számít-e valamit, érzik-e egyáltalán a különbséget.

aug. 27. 13:21
 8/20 anonim ***** válasza:
40%
#5 Igen, csak ők nem bicikliznek. Amelyik no biciklire ül, azok tudják, hogy ne vegyenek szoknyát. Az említett problémán túl még a szoknya lengése menet közben is tud problémát okozni, ha hosszabb szoknyáról van szó, rövid szoknyában meg szemből premier plán van, az sem ideális.
aug. 27. 13:48
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

8

Hollandiában élek, hidd el rengeteg nő biciklizni szoknyában velem egyutt és a világon semmi problémát nem okoz se nekik, se nekem.

aug. 27. 14:04
 10/20 anonim válasza:
Nem nagy wasistdas amúgy megtartani egy kerékpárt álló helyzetben, elég egy lábat letenni, meg húzni az egyik féket.
aug. 27. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!