Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért a kost fogja a kerékpárv...

Miért a kost fogja a kerékpárversenyző?

Figyelt kérdés
Tényleg nem semmiért kos kormánya van a versenykerékpárnak?

júl. 12. 15:18
 1/7 A kérdező kommentje:
Idő kell míg az ember megszokja a versenykerékpárt?
júl. 12. 15:19
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
A “koson” van a fék és a váltó is, elsősorban azt fogja
júl. 12. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Mert úgy áramvonalasabb és abban az üléspozícióban hatékonyabb a tekerés. Igen, kell egy kis idő megszokni
júl. 12. 17:40
 4/7 MGéza ***** válasza:

A kost 3 pozícióban lehet fogni, esetleg négyben is:

1: Fékkészenléti és váltási fogás, vagy egyszerűen csak normál fogás. Ekkor fogjuk a kost. Ez olyan fél-aero pozíció. Nem mellesleg így lehet a legstabilabban irányítani a gépet, már csak a kéz helyzete miatt is.

2: Kormányközép fogás. Pihentetés a célja.

3: Felső szarvfogás. Jobb aero pozíciót ad, a fék és váltó is elérhető, kezelhető közben.

4: Alsó szarvvég fogás. Ezzel bizonytalanabb az irányítás, de legjobb aero pozíciót adja. Ha nagy az ellenszél van hosszú egyenes lejtő jön, ez a legkedvezőbb.

Így elsőre tehát igen komplikáltnak hangzik a "versenykerékpár" irányítása, a gyakorlatban meg igen egyszerű. A kormány szélességének és magasságának eltalálása ettől lényegesen komplikáltabb feladat.

júl. 12. 18:32
 5/7 anonim ***** válasza:
66%
Aerodinamika. Mondjuk azért, amiért én a kőkori, össze-vissza hajlított kormányú városi bringámon is próbálok valami alsóbb-előrébb fogást találni, ha sprintelni akarok egyet.
júl. 12. 22:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Én amatőrként szinte mindig a fékeket fogom, le max viccesebb lejtőknél fogok, hogy kihozzam a maximumot, az alpokban egyszer gurultam egy 90km/h-t, de majd befostam uh visszalassítottam, de havernak aznap meglett a 100.
júl. 14. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Terméstetes tartásban akarsz mászni/kigyorsítani, megragadni dolgokat, nem pedig 90 fokban elforgatott csuklóval, alkarral.

Nem felülről lefelé markolsz rá, hanem oldalról ragadod meg a kormányt.

Autó vezetésnél is teljesen egyértelmű, hogy miért a kormány oldalát fogod és nem a tetejét.

júl. 15. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!