175 magas vagyok, megfelelő lesz számomra egy 17"-os vázméretű MTB kerékpár?
Figyelt kérdés
Esetleg inkább a 19-et válasszam?júl. 10. 11:09
1/8 anonim válasza:
17 az kicsi 19 vagy akár 21 is jó lehet.Ki kell próbálni.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
júl. 10. 16:43
3/8 anonim válasza:
Ki kell próbálni. Én egy 17,5 colost használok 180 cm magassággal és határeset, a gyári nyeregcsövet a jelölésig kihúzva még pont jó. A hosszú felsőcső miatt nem kell túl hosszú kormányszár sem hozzá. Kényelmes, jól manőverezhető, és a legmeredekebb kipörgős emelkedőkön is könnyen mászok vele. Régebben egy 18,5 colost használtam és közel sem viselkedett ilyen jól a technikás részeken, egyedül nagy sebességnél volt stabilabb.
Viszont nem csak a vázmagasság számít, hanem a teljes váz geometriája és a testarányaid is. A 21-est már nagynak gondolnám magamnak is.
4/8 A kérdező kommentje:
Arányos a testem, mármint abból a szempomtból, hogy a láb és a felsőtest ugyan olyan hosszú. Lemértem a lábam hosszát. Azért kérdem mert ilyen hátáreset vagyok a táblázat szerint. A 17 kicsi a felső határon is, a 19 meg nagy az alsón. :) Amit ki éztem bicót és van is rá penzem, meg tetszik, abból ez a két méret van.
júl. 10. 18:51
5/8 anonim válasza:
Csak azt tudom javasolni, hogy ki kell próbálni. A 17-es szerintem nagyon határeset. Lehet hogy még pont jó, de lehet hogy kicsi. Ha a gyári nyeregcsövet jobban ki kellene húzni a jelölésnél ahhoz, hogy elég magasan legyen a nyereg, akkor az már jelzésértékű. Vagy ha az eredetinél jóval hosszabb kormányszár kellene az ideális testhelyzethez, az is arra utal hogy kicsi. Ha mindkét méret jó akkor az alapján döntenék, hogy melyikkel jobb menni.
6/8 anonim válasza:
Nekem a 29-es montim 17-es és én is 175 vagyok.
Tényleg picit talán kicsi. De be tudtam állítani és nem kényelmetlen. Lehet a 17 és a 19-et is be lehetne állítani a mi méretünkre.
7/8 A kérdező kommentje:
Aha. Hát köszi, szerintem a nagyobbat valasztom, mert ha beleszámolom a cipőtalp vastagságát is akkor kell a nagyobb. :)
júl. 10. 21:46
8/8 anonim válasza:
Hát valójában 17,5- 18- vagy 18,5 colos lenne az ideális neked. Ettől még jó lehet a 17-es és a 19-es is, de látatlanban nem lehet biztosat mondani. Bizonyos keretek között a kicsinek és a nagynak is megvannak az előnyei és a hátrányai.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!