Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy sima átlag boltba járós...

Egy sima átlag boltba járós 28"-os terekking, sárvédővel, csomagtartóval, masszívabb zárral, lámpákkal, stb.-vel felszerelve tényleg extrém nehéznek számít, ha 12 kg-ot nyom?

Figyelt kérdés

A chatgpt szerint ez kifejezetten könnyűnek számít. Kb. 1,5 éve mikor vettem itt meg belém álltak, főleg azért fikázták, mert ez állítólag olyan sár-nehéz, hogy jó ha 10-15 km/h-ra fel tudok vele gyorsulni, stb...

Most már van vele tapasztalatom, pár ezer km-t már elgurultam vele. Én egyáltalán nem érzem extrém nehéznek, sőt a maga kategóriájában kifejezetten fürgének, mozgékonynak érzem. Nyilván nem egy több millió forint értékű karbonvázas csúcs-versenybiciklihez kell hasonlítani, hanem a maga kategóriájához.

Mi az igazság?

ma 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez felső kategóriás cross trekkingre jellemző tömeg felszerelés nélkül. Kétlem, hogy a leírt cuccokkal ennyit nyomna.
ma 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, ahogyan 1-es írja kizárt, hogy csomagtartóval, lakattal és a többivel 12kg-ot nyomna. Max ha 1 sebességes, váltó nélküli, műanyag sárvédőkkel, egyszerű spirál lakattal. Akkor viszont a 10-15km/h kevés.
ma 15:31
 3/4 TR75 ***** válasza:

14-15 kiló simán van ezzel a felszereléssel. És az nem is rossz.

Az én hi-ten acél Schwinn-Csepel Landriderem mindenestől volt olyan 17 kiló (lakat nélkül :-D ). És azért a 20-25 km/órát tartani is lehetett vele, pedig elég tunya bicaj volt.

ma 15:40
 4/4 MGéza ***** válasza:
Könnyűnek számít. Egy átlagos, alsóbb kategóriás városi 15-19kg-t is nyom.
ma 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!