Rossz minőségű pedál tönkre teheti a hajtókar menetét ?
Figyelt kérdés
Rendeltem pedált amit bele csavartam a hajtókarba kb 2 hetet bírt majd a hajtókarban a menet elkopott teljesen sima lett és eltűnt a menet. De a jobb oldali hajtókarban még azóta is hibátlan ott nem lett ilyen probléma csak a balban.
Ennek mi lehet az oka ? Lehet a rossz minőségű pedáltól ? Vagy nem húztam meg eléggé ? Vagy már elgyengült a hajtókar ? Mert 4 éves a bicikli kb.
2024. júl. 6. 21:38
1/7 anonim válasza:
A pedál nem mozog a hajtókarban ha rendesen van beszerelve/betekerve, így nem teheti tönkre a menetet.
2/7 MGéza válasza:
Teljesen simára akkor kopik a menet, ha bele lett erőltetve a pedál, magyarán valakinek sikerült ferdén beleerőszakolnia. Ezt úgy mondjuk, hogy el lett "nyalatva" a menet. Cserélni kell a hajtókart.
3/7 anonim válasza:
Rosszul lett betekerve. Az megvan ugye, hogy az egyik hajtókar jobbmenetes, a másik bal?
4/7 anonim válasza:
Igen, valószínű rosszul kapartad rá és ezért kopott el.
5/7 anonim válasza:
Valószínűbbnek tartom, hogy rosszul lett beleerőltetve, vagy belerohadt a régi, és a kihajtásnál sérült a menet, esetleg túl lett húzva, vagy nem lett rendesen meghúzva és kilazult, és akkor roncsolta a menetet terhelés alatt. Én még a legolcsóbb műanyag pedáloknál sem találkoztam olyannal, hogy megfelelő beszerelés mellett tönkretették volna a hajtókart.
6/7 anonim válasza:
Ha a pedál csapágya megszorul és nem veszed észre és csak tekersz mint állatt akkor lehetséges. De érezni lehet hogy nincs valami rendben és nagy erővel kell pedálozni hogy a hajtókarból teljesen kigyalázd a menetet... Nem is értem hogy sikerült.
7/7 anonim válasza:
A jó minőségű pedál is le tudja nullázni a menetet, ha ferdén kap rá és erőlteted. Felrakásnál finoman, érzéssel kell betekerni, majd a végén a pedálkulccsal meghúzni. A pedálmenetek különlegessége, hogy a jobboldali pedál jobb menetes, a bal pedig bal menetes annak érdekében, hogy tekerés közben véletlenül se tudd kitekerni. Sajnos innentől szinte biztos, hogy cserés lesz a hajtókar, ha csak nem sikerül kifésülni a menetet, amire kevés esélyt látok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!