Kinek mi a véleménye a Velotech 1200l 3ledes elsőlámpáról?
Már rég szemezek ezzel a bicikli első lámpával de sehol sem találok róla véleményeket(pl mennyire világít jól,mennyire lehet jól állítani a fényerőt menet közben ha jönnek szembe stb). Azért is lennék kíváncsi,hogy milyen mert az ilyesmi tudású kerékpár elsőlámpák kb.2x annyiba kerülnek mint ez. Már évek óta van egy Velotech márkájú hátsólámpám kifejezetten megvagyok vele elégedve,de az évek során nem tudom mennyire maradt meg ez a minőség.
Válaszokat előre is köszi,ha van ilyesmi tudású bevált első lámpád,szívesen fogadom az ajánlását!
Köszönöm,hogy elolvastad!
Nekem a kisebb van talán 900 vagy 750-es. 2 ledes.
A lényeg az, hogy parasztvakítás. Túlmelegszik hamar, és visszavesz a fényerőből. Bár igazándiból már ez is durván elég, a visszavett fényerő. Kb reflektor szintű. Kb sosem használom. Néha kapcsolom be, de akkor sem bicajhoz, hanem így random.
Illetve javasolják, hogy rögtön vegyél.rá egy plusz pántot, mert xar a minősége. Nem egy jó megoldás, ha ahhoz is a gumis van, de nekem éppen nem volt vele problémám még. Az enyémen, a lámpa vázon a fotósok által jól ismert 3/4" csavar ban amúgy, és abba tekerhető be a gumis lefogantyú
Állítás az igazándiból úgy van, hogy
2 gomb van, egy előre, egy hátraléptető. Ki-bekapcsolás az bármelyiket megnyomod hosszan.
Kb ilyen 9 mód van. A fényerő jó fokozatokkal állítható. Nekem városban az a kedvenc mótom, amikor van eby alapfényem, és melette még folyamat villant egyet. Autós szemszögből nekem ez tűnik a leginkább láthatónak.
Meg váltakozó, meg szépen kivilágoskdó-sötétedő, erősen villantó.. azóval szerintem mindenki megtalálhatja a kedvencét, meg a kényelmes fényerőt is.
Külön tetszik még, hogy amúgy oldalra is vezet fényt. Az első lencse úgy van kialakítva, megtörve a fény, hogy egy erősebb pont világítson oldalra is. Ez szerintem sokat ad hozzá az észrevehetőséghez még.
Énnagyon elégedett is vagyok vele. Amúgy ja, így a kijelzője tájékoztat róla, hogy kb hány órát képes működni. Az is jó cucc.
Szóval nem látom ártelmát az erősebbnek. Kintre is elég a kisebb fényerő.
Igazán extra az lenne, ha esetleg nagyobb szögben is lehetne szórni a fényt.
Bár igazándiból amúgy lehet ez az 1200lumenes teljesen más konstrukció, és akkor feleslegesen beszéltem 😃
Na most nézem közben az emailban meglett a rendelés. 1000-es van nekem. Max pár percet megy 1000-en, utána le-leváltogat gyengéb fényerőre ilyenek ezek...
1200 lumen? Minek, hová neked akkora fényerő? Én 400 lumennel is látom aká a fekete macskát vaksötétben is, a szemét is kiveri annak aki szembe jön, nem is merem, csak az út felé tájolva használni. Látszani fölösleges, amúgy meg éjszakai erdei montizás leszámítva, nem tudom mi értelme ekkora fényerőnek.
Amúgy térjünk a márka mostani minőségére. Én most vettem névleg 500 lumenes Velotech lámpát. Nos, könnyű, gyorszáras, nem konzolos felfogatású. Az üzemidő nálam cirka két óra körül alakul, magyarán ismét bebizonyosodott hogy ami aksis és könnyű, annak aránylag rövid az üzemideje feltöltés nélkül. Hasonló fényerejű Cateye AMPP kb kétszer annyi ideig bírja töltés nélkül.
Van 1500 lumenes lámpám egyszer jöttem le vele este Dobogókőről.
Nem tudtam normál tempóval menni, pedig csukott szemmel is le tudnék jönni, annyira ismerem, de 40 feletti tempóhoz ennél nagyobb fény kell, ha nincs közvilágítás.
Az autósokat nem zavarta, mert nem kapcsolták le a reflektort. Egy idő után villogóra állítottam, ahogy megláttam jönni egy autót. Az már néha hatott.
A Velotech egy kínai lámpa, azokból is a jobbak közül való. Viszont mint minden kínai gyártó, ők is szeretnek füllenteni a lumen-értéket illetően. Magyarán amit 1200-nak adnak el, az jó eséllyel kb. a felét tudja.
De én sem értem ezt a nagy lument-őrületet, én egy Cateye AMPP500-ast használok, ez valós 500 lumen. És jöttem már le vele az erdőn keresztül vaksötétben a Pilis tetőről, teljesen megfelet. Igen, nem 40-nel veretve, de aki este sötétben egyedül száguldozik a fák között, az lumentől függetlenül egy felelőtlen marha (zzerintem).
Az éjszakai bringázás nem a sebesség hajhászásáról szól, hanem arról, hogy biztonságban visszajussunk a kiindulópontra, erre pedig akár egy 400 lumenes lámpa is megfelelő (ha annyit tényleg tud).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!