Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nyikorog a tárcsafékem?

Miért nyikorog a tárcsafékem?

Figyelt kérdés

Egy Shimano Deore (BR-MT410) fékem van, a bicikli gyári szerelésű fékje. Nem olyan régen vettem, szűk 1000 km van benne. Az utóbbi időben elkezdett idegesítően és hangosan csikorogni fékezéskor.

Az mitől lehet? A tárcsa nem szennyezett, nem kopott. A betéteken még bőven van "hús". A tárcsába nem ér bele. Gyári szerelés, eleinte nem nyikorgott. Megpróbáltam állítani a féktesten, de semmit nem változott a helyzet.

Mitől lehet? És mit tudok tenni ellene, azon kívül hogy kísérletezek egy másik betéttel? Nagyon idegesítő, hogy mindenki hátrafordul mikor fékeznem kell.

jún. 5. 09:40
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Ezt kérdezted:

"Ja, hogy a hátsód nyekereg csak, az első nem?"

Erre az adekvált válaszom:

"Igen, a hátsó nyikorog, az első nem."

További kérdésed volt:

"És ugyanaz a fajta, márka évjárat van benne és a tárcsa és a fék is ugyanaz?"

Erre a fenti válaszom:

"Mint írtam bicikli első gyári szerelésű fékjéről van szó. Még nincs egy éves, szűk 1000 km-t tettem meg vele. Egyforma a két fék igen, nem szerelték vegyesen."

Hogy ezen mi nem világos meg helyes, azt csak te tudod...

jún. 11. 19:38
 22/22 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy valóban nem írtad korábban sehol, hogy csak a hátsód nyikorog. Amit pedig utóbb írtál, arról pedig ez a klasszikus jut eszembe.

"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Ha nem érted, akkor jó nyikorgást kíván mindenki.

jún. 11. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!