Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nyikorog a tárcsafékem?

Miért nyikorog a tárcsafékem?

Figyelt kérdés

Egy Shimano Deore (BR-MT410) fékem van, a bicikli gyári szerelésű fékje. Nem olyan régen vettem, szűk 1000 km van benne. Az utóbbi időben elkezdett idegesítően és hangosan csikorogni fékezéskor.

Az mitől lehet? A tárcsa nem szennyezett, nem kopott. A betéteken még bőven van "hús". A tárcsába nem ér bele. Gyári szerelés, eleinte nem nyikorgott. Megpróbáltam állítani a féktesten, de semmit nem változott a helyzet.

Mitől lehet? És mit tudok tenni ellene, azon kívül hogy kísérletezek egy másik betéttel? Nagyon idegesítő, hogy mindenki hátrafordul mikor fékeznem kell.

jún. 5. 09:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Shimano B05S betét van benne. Nem tudom ez mennyire rossz, spórolós minőség, nincs összehasonlítási alapom. Fékerőre, kopásra nincs panaszom.

Tegnap kivettem. Szemre semmi nem látszott rajta. Befújtam autókhoz használatos féktisztító, zsírtalanítóval. Visszaraktam. Egyelőre a mai 8 km-es utamon nem hallottam nyikorogni, de majd kiderül... Kicsit most inkább sziszeg fékezéskor, mint új korában, mikor még nem kopott be. De gondolom ez elmúlik.

jún. 7. 11:02
 12/22 anonim ***** válasza:
Na akkor ess neki újra és a tárcsát is takarítsd meg a betéttel együtt.
jún. 7. 11:41
 13/22 A kérdező kommentje:
Megtörtént.
jún. 7. 12:45
 14/22 anonim ***** válasza:
52%
Nekem még sosem tutult tárcsafék portól. Lehet én vagyok az egyetlen az országban?
jún. 9. 19:28
 15/22 A kérdező kommentje:

Ugyanúgy nyikorog, mintha mi sem történt volna. :(

Még az az ötletem van hoyg felcserélem az első és hátsó betétgarnitúrát. Ha átmegy elölre a nyikorgás, akkor a betét ilyen.

jún. 10. 16:11
 16/22 anonim ***** válasza:

Ja, hogy a hátsód nyekereg csak, az első nem? És ugyanaz a fajta, márka évjárat van benne és a tárcsa és a fék is ugyanaz?

Mert a fékezéskor az első kerék fogja meg a bringát, a hátsó csak simogatja. Próbáld ki, hogy csak a hátsóval fékezel és ülj a bringán, ne farolj.

jún. 10. 17:36
 17/22 A kérdező kommentje:

Igen, a hátsó nyikorog, az első nem. Mint írtam bicikli első gyári szerelésű fékjéről van szó. Még nincs egy éves, szűk 1000 km-t tettem meg vele. Egyforma a két fék igen, nem szerelték vegyesen.

Kipróbáltam. 70%-van alapból a hátsó féket használom, az elsőt csak 30%-ban. Így lehet csak idő kérdése és az is elkezd majd nyikorogni. Egyelőre az nem csinálja. De korábban a hátsó sem nyikorgott.

jún. 11. 12:16
 18/22 anonim ***** válasza:
Féktisztítós ronggyal áttörlöd a tárcsát minden mosás végén, akkor nem fog nyikorogni. Én így szoktam.
jún. 11. 13:01
 19/22 anonim ***** válasza:

"Igen, a hátsó nyikorog, az első nem. Mint írtam bicikli első gyári szerelésű fékjéről van szó."

Valaha is írtál már tisztán, világosan, helyesen, egyértelműen?

jún. 11. 16:01
 20/22 A kérdező kommentje:
??? Ne haragudj de nem értem mi a problémád....
jún. 11. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!