Kezdő bringás vagyok, hobby szinten kell egy használható jó bicikli. Kizárólag aszfalt úton megyek, a 10 km-re levő munkahelyemre szeretnék ezzel járni naponta, esetleg kisebb túrák, de tényleg csak amatőr szinten. Aki esetleg jártasabb a témában, írna néhány szót az alábbi bringákról? Árban olyan maximum 350 ezer keretem lenne rá.
A Csepel állítólag kínai alkatrészekből áll, szinte semmit nem tudok róla, viszont olcsó. A Kross márkát nem ismerem, a KTM gondolom nagyon minőségi kerékpár. Mit gondoltok?
2024. máj. 31. 10:02
2/11 anonim válasza:
Sajnos egyiket sem mondanám nagyon minőségi kerékpárnak, de a KTM azért kiemelkedik közülük, amit az ára is tükröz. Esetleg nézz rá a Hervisben az X-Fact Cross Pro bringára. Kicsivel olcsóbb, mint a KTM, de azt el kell költeni felszerelésre, ha szükség van rájuk (sárvédő, csomagtartó, lámpák...).
2024. máj. 31. 12:33
3/11 anonim válasza:
Elég széles árban a szórás de ha megteheted inkzs KTM már csak felszereltség miatt is.
2024. máj. 31. 13:05
4/11 A kérdező kommentje:
Most laikusként lehet teljesen hülye kérdés, de miben veszem észre a különbséget a Ktm és a Csepel között? Jobban gurul a Ktm? Könnyebb tekerni?
2024. máj. 31. 13:12
5/11 anonim válasza:
Azt lehet nem de ritkábban kell szervizelni.
2024. máj. 31. 13:33
6/11 anonim válasza:
A Csepel acélvázas, 15 kg (szerintem lehet az több is), nem egy pehelysúly. :(
2024. máj. 31. 14:39
7/11 anonim válasza:
Sok apró változástól jobb lesz vele menni, valamivel gyorsabb is lesz, ami leginkább a kisebb súlynak és a merevebb váznak köszönhető. Több sebességfokozat és nagyobb áttétel tartomány miatt jobban el lehet találni az aktuális sebességnek, teljesítménynek megfelelő fokozatot. Gyorsabb, pontosabb, megbízhatóbb váltás. Erősebb, jobban adagolható fékek biztonság szempontjából előnyösek.
2024. máj. 31. 15:17
8/11 MGéza válasza:
Egyik sem egy nagyon jó választás, ha olcsón meg akarod úszni akkor megteszi a Csepel is, de én inkább ezt venném:
A rugósvilla totál fölösleges ha aszfaltúton és pláne mindig ugyanott, azaz ismered az utat. A tárcsafék is pontosan ugyanezen okból tök fölösleges önszivatás. Mindegyik bringa kínai cuccokból van összelegózva, szóval kb. tökmindegy mit veszel, a vázkialakítás, méret legyen jó arra amilyen pozitúrában használni fogod. Ha ücsörgős vagy, akkor városi holland lenne a legjobb, tökmindegy, hogy az a 10km országúton, vagy országúti kerékpárúton, vagy simán városban jön össze. Tisztességes sárvédőd legyen, ne műanyag giccsfos. A gumik reflexesek legyenek.
2024. máj. 31. 21:13
10/11 anonim válasza:
Ez a KTM is nagyon messze van a nagyon minőségi kategóriától, de a másik kettőnél egyértelműen jobb.
Ha csak aszfalton még és munkába, akkor én egy fitness bringát keresnék.
A Csepel bringa váza acél, amitől egy kicsit kényelmesebb, mert rugalmasabb, de éppen amiatt sokkal rosszabbul gyorsítható.
A teló teljesen felesleges neked, csak nehezebb lesz tőle a bringa.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!