Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ki lehet fejteni akkora erőt,...

Ki lehet fejteni akkora erőt, hogy egy emelekedőn szétszakadjon a bicikli lánc? Nem hibás hanem egy zsír új hibátlan lánc.

Figyelt kérdés
2024. máj. 30. 21:11
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
Kellően kövér seggel ráugrálsz a legnagyobb áttételre.
2024. máj. 30. 21:13
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Ha full-totál erőlteted a nem megfelelő fokozatban...
2024. máj. 30. 22:22
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Normális lánc többzáz kilos terhelést bír tartósan.

Nem sok esély van rá. Ott valami turpisság van:anyag hiba,hitvány lánc.

2024. máj. 31. 01:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha totál gyökér módon váltasz akkor is kéne bírnia egy ideig,teljesen új lánc azért szokott szakadni mert hibás
2024. jún. 1. 05:19
 5/10 tothp ***** válasza:
100%

Középmotoros, fullos E-bikeok nyomatékával sem lehet eltépni egy jól összerakott láncot.

De ha rendszeresen terhelés alatt váltasz (olyankor elég csúnyán roppan), vagy a lánc nem volt szakszerűen összerakva, akkor simán előfordulhat.

2024. jún. 3. 21:03
 6/10 anonim válasza:
24%

Én többször szakítottam el új láncot. Az estek fixi kerékpárral (örökhajós, pályakerékpár alapokra épített utcai kerékpár fék nélkül) történtek. Ugyanakkor távolugró voltam akkortájt, 7.50m feletti eredménnyel. 450kg-val lábtolóztam és 180kg-val guggoltam, ami nem mondható átlagosnak.

A fixi kerékpárról bővebben itt: [link]

2024. jún. 4. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#6 A fixin egysebességes lánc van(gondolom,úgy lenne értelme),ami még jóval erősebb kéne legyen mint egy váltósra való:D

Vagy nem tudsz láncot szerelni,vagy nagyon nem volt szerencséd velük

2024. jún. 4. 15:21
 8/10 anonim válasza:
100%

Velem megesett kétszer is, egy régi fajta, kontrás biciklin. De nem elszakadt, hanem a kapcsoló szemről ugrott le az a rátolható, speciális formájú rugalmas alkatrész. (nem tudom mi a hivatalos neve.)

De hallottam olyan esetről is, hogy menet közben valamit bekapott a lánc, és valahogy felszaladt a fog tetejére, ami nagyon megrántotta a láncot. Nem a kerékpározó testi ereje, hanem a lendülete szakította el a láncot. A lánckereket is cserélni kellett.

2024. jún. 7. 00:31
 9/10 tothp ***** válasza:
100%

Fekvőbringát használok. 2,5 láncot kell egybe raknom. Ki akartam spórolni a patentszemeket.(Mert minek az?) Nem is lett volna baj, ha tudom, hogy a 9(10-11)-es lánc sokkal érzékenyebb, mint a korábban (máshoz) használt 7-8-as rendszer láncai. Összeraktam. Nem sikerült 100%-osan. El is téptem egy nem túl komoly emelkedőn.

Úgy, hogy ezen a bringafajtán nem is nagyon lehet olyan igazán brutálisat rántani a láncon.

2024. jún. 7. 12:55
 10/10 Tatyó ***** válasza:
Rosszul volt a patentszem rárakva, vagy valami gyártáshiba.
2024. jún. 8. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!