Ki lehet fejteni akkora erőt, hogy egy emelekedőn szétszakadjon a bicikli lánc? Nem hibás hanem egy zsír új hibátlan lánc.
Normális lánc többzáz kilos terhelést bír tartósan.
Nem sok esély van rá. Ott valami turpisság van:anyag hiba,hitvány lánc.
Középmotoros, fullos E-bikeok nyomatékával sem lehet eltépni egy jól összerakott láncot.
De ha rendszeresen terhelés alatt váltasz (olyankor elég csúnyán roppan), vagy a lánc nem volt szakszerűen összerakva, akkor simán előfordulhat.
Én többször szakítottam el új láncot. Az estek fixi kerékpárral (örökhajós, pályakerékpár alapokra épített utcai kerékpár fék nélkül) történtek. Ugyanakkor távolugró voltam akkortájt, 7.50m feletti eredménnyel. 450kg-val lábtolóztam és 180kg-val guggoltam, ami nem mondható átlagosnak.
A fixi kerékpárról bővebben itt: [link]
#6 A fixin egysebességes lánc van(gondolom,úgy lenne értelme),ami még jóval erősebb kéne legyen mint egy váltósra való:D
Vagy nem tudsz láncot szerelni,vagy nagyon nem volt szerencséd velük
Velem megesett kétszer is, egy régi fajta, kontrás biciklin. De nem elszakadt, hanem a kapcsoló szemről ugrott le az a rátolható, speciális formájú rugalmas alkatrész. (nem tudom mi a hivatalos neve.)
De hallottam olyan esetről is, hogy menet közben valamit bekapott a lánc, és valahogy felszaladt a fog tetejére, ami nagyon megrántotta a láncot. Nem a kerékpározó testi ereje, hanem a lendülete szakította el a láncot. A lánckereket is cserélni kellett.
Fekvőbringát használok. 2,5 láncot kell egybe raknom. Ki akartam spórolni a patentszemeket.(Mert minek az?) Nem is lett volna baj, ha tudom, hogy a 9(10-11)-es lánc sokkal érzékenyebb, mint a korábban (máshoz) használt 7-8-as rendszer láncai. Összeraktam. Nem sikerült 100%-osan. El is téptem egy nem túl komoly emelkedőn.
Úgy, hogy ezen a bringafajtán nem is nagyon lehet olyan igazán brutálisat rántani a láncon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!