Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit gondoltok erről a kerékpár...

Mit gondoltok erről a kerékpárszervizes sztorikról?

Figyelt kérdés

A városban ahol élek, van egy országúti bringákra szakosodott szerviz, milliós bringákat is árulnak, javítanak.

1. Több mint 10 éve, amikor megvettem az első országútimat, eltört egy küllőm. Bevittem kicseréltetni, igaz nem egy felső kategóriás kerék volt, de nem is gagyi. Képesek voltak a fekete küllő helyett egy horganyzottat belerakni.

2. Valamikor pár hónappal később visszamentem, és tanácsot kértem, mivel sajnos a váz túl nagy nekem és hosszú távon kényelmetlen. A tulaj volt bent, tőle kérdeztem, hogy tudnának-e egy nagyon rövid stucnit felrakni, ha van (a neten láttam), akkor szinte nullás is jó, minél rövidebb legyen. A válasza az volt, hogy vegyek kisebb vázat, meg hogy nézne ki olyan röviddel?

Később már magamat kiokítva, persze tudom, hogy megváltozna telejsen az irányítás és agresszívabb lenne a kanyarodás, de anno nekem erről egy szót se mondott, ahogy arról sem, hogy esetleg próbáljak meg a 44 centis kormány helyett egy 38-asat. Magamtól le is cseréltem, egy normális, rövidebb stucnival és azóta sokkal komfortosabb lett.

3. Az utolsó sztori az friss, vettem egy bringát használtan. Azóta mindent meg tudok csinálni már szinte, amihez nem szükséges speciális célszerszám. A kerekszett ami a brongához volt, újonnan több mint 1000 euró. A hátsó kazettatestben lévő két csapágy sajnos már kotyogott, így bevittem hozzájuk. Kérdeztem, hogy van-e célszerszámuk, amivel ki tudják nyomni a csapágyakat? Azt mondták igen. Jó, mondom akkor nem állok neki otthon kiütögetni, bár egy videót találtam ahol megmutatják hogy kell.

Bevittem a kerekeket is, hogy nézzék meg, zsírozzák újra.

Egy hét múlva jeleztek, hogy kész a bringa. Bemegyek, a csávó mondja hogy a kazettát sajnos nem tudta megmenteni (??) , rakott rá újat, az első kerékbe is új csapágyak kellettek. Ezért a manőverért és még pár bowdenért otthagytam több mint 60 ezer Forintot.

Most jön a slusszpoén. Kérdeztem, van-e náluk a patkófék felfogatásához használatos imbusz anya? Igen, csak hozzam be a régit, mert több méret van.

Hazamentem, visszamentem, elővett egy dobozt amiben rengeteg ilyen bontott anya volt és keresett egy jót. Gondoltam megkérdezem, mennyivel tartozom? "Egy ezres"

Természetesen számlát semmiről nem kaptam.

Többet egy fillért nem fogok otthagyni, nem hogy forintot.

2024. ápr. 17. 15:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
nem maja, hanem baja, bö. :)
2024. ápr. 30. 02:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez most komoly hogy e miatt nem bringázol? :D mitől félsz, mit csinálnak a bicóddal? :D és minek akarnád nézni? :D A kutyámat is ott hagyom S kozmetikzsnál, pedig ő egy előlény. :D Hát ezen jót röhögtem, remélem csak irónia. :D
2024. ápr. 30. 08:21
 13/14 A kérdező kommentje:

Van jó szerviz, csak itt 1 hónap a várólista.

A kereket újrazsíroztam, sokkal simábban forog. A hátsó kazettatest racsniban ropogott a por, amikor kézben forgattam. 😂

A hátsó kereket középre kell most centirozni, de inkább feliratkoztam a másik szervizben.

Egy ismerősöm egy ipari magasnyomású mosót küldött szakszervizbe, használható volt, de felújításta szorul. Visszaküldték szétszedve(!) hogy nem tudják megjavítani, hiányoztak darabjai és azt mondák, vegyen újat 600 ezerért. Egyébként szimeringeket kellene cserélni és pár kopó alkatrészt, de nem csinálják meg. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, legfeljebb fogyasztóvédelem.

2024. ápr. 30. 12:44
 14/14 anonim ***** válasza:
centrírozni
2024. ápr. 30. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!