Mi lehet ez a láncprobléma?
Üdv!
10 sebességes új láncot vettem a kerékpárra.
9-es és 10-es hátsó fokozaton folyamatosan ugrál a lánc. 8-as hátsó fokozaton csak ritkán. De a 9-es és 10-es fokozaton folyamatos az ugrálás.
Első meghajtásnál a legnehezebb 3-as fokozat van beallitva. Ha azon állítok akkor viszont az összes hátsó fokozaton ugrál a lánc. Mi lehet a probléma? Köszönöm előre is a választ.
Hogyan ugrál?
Ha tengelyirányban, akkor váltó beállítási probléma.
Ha a lánc átugrik a fogakon - szalaszt, akkor a kopott, kinyúlt lánc elkoptatta a lánckerekeket, kihegyezte a fogakat, kiszélesítette a fogárkokat és emiatt az új lánc nem úgy fekszik fel ahogy kellene neki.
Ha olyan sokáig mentél a kopott lánccal, hogy megevett néhány lánckereket (azokat amiket a legtöbbet használsz), akkor a többi lánckerék sem lehet túl jó állapotban, úgyhogy ilyenkor érdemes az egész hajtást cserélni. Első, hátsó összes lánckerék és lánc.
A 6-7-8-as rendszereknél azt szoktuk mondani hogy egy hátsó lánckeréksor 3-4 láncot bír ki ha szépen karban van tartva a rendszer, tisztítva, kenve van. 10-eseknél nem tudom hogy van, de szerintem azért 1 láncnál többet kellene bírnia a sornak. Feltéve ha megfelelően karban van tartva és időben le van cserélve a régi lánc!
Vegyél egy láncnyúlás mérőt, [link] filléres tétel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!