Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire szervíz igényes egy...

Mennyire szervíz igényes egy országúti kerékpár?

Figyelt kérdés
Egy közép szintű országúti
2024. márc. 3. 15:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mint bármelyik másik kerékpár: attól függ, mennyit használod. A kopó alkatrészek általában bizonyos kilométer megtétele után kopnak el. Ha sokat mész, hamarabb elkopnak.

Nekem 11 sebességes rendszerem van, láncot 5-6000 km után kell cserélni. Gumik elmennek 8000 km körül. Lánc tisztítás és kenés 100-300 km között attól függően, mennyire koszos helyen mentem vele. Fékbetétet legutóbb 15000 km után kellett cserélni. Ha nem vagy nagyon izzadós és nem szakítod el, a bandázs is kibír 10-15000 km-t. Hajtókar, hátsó sor is simán elmegy 15000 km-t. Más kopó alkatrész szerintem nincs.

2024. márc. 3. 16:20
 2/7 MGéza ***** válasza:
100%
Attól függ mennyire hajtod és hol. Jó magyar utakon kb évi rendszerességgel megesz egy ipari csapágyas felni 1-2 csapágyat és rendszeres centrírozásra szorul.
2024. márc. 3. 19:19
 3/7 anonim ***** válasza:
2: Azért ez keréktől is függ. Nekem a Mavic Aksiumban van 20000 km és még nem kellett hozzányúlni.
2024. márc. 4. 06:57
 4/7 MGéza ***** válasza:
#3: Nekem attól lényegesen drágább felnim van, bár lehet pont az a baj, hogy ahol én élek a kátyúmentes útvonal megtalálása majdnem lehetetlen vállalkozás. Gippieme tecno 1.55 egyébként, a hátsó kereket újra is kell fűzetnem egy új felnivel mert megindult kifelé az oldalfala. Lehet egy olcsóbb, nehezebb felni célszerűbb lenne.
2024. márc. 4. 08:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha felfújod a kerekét, felveszed a szemüveged és kikerülöd a gödröket akkor nem.
2024. márc. 4. 09:14
 6/7 MGéza ***** válasza:
#5: Jó ötlet, hidd el én sem keresem szándékosan. De van az a tipikus, mindenhol rossz magyar aszfalt, amin hiábavaló, max kicsi-nagy között választhatsz.
2024. márc. 4. 09:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Tudom, én ma tanyáztam majdnem mert a bringaútból kivágtak egy kockát és 2cm-el lejjebb hagyták ott éles peremmel. Jelzés sehol semmi. Ha egy nénike vagy egy gyerek megy rá pont ugyanúgy akkorát tanyázik, hogy az útleszaró illetékes elvtársat betonozzák oda.
2024. márc. 4. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!