A Bükk hegységben enduro, vagy inkább am bringát lenne érdemesebb használni?
Az lenne a cél, hogy 3-4 órás, hosszú túrákra is eltudjak tekerni gond nélkül, de közben minél jobban szeretném élvezni a lejtőzést, és a lehető leggyorsabban lezúzni.
Nyilván egy downhill bicikli nem játszik, mert azért az is szempont, hogy a 3-4 órás tekerés alkalmával minél nagyobb távot betudjak járni.
Szóval az nem lenne élvezetes, ha ezalatt az idő alatt 15-20km-et tudnék menni.
A 50-60km-el már elégedett lennék. De mégis hogyan kell elképzelni? Van olyan könnyű, max. 15 kilós enduro bicikli, ami elől-hátul 180-at mozog, és lockolni lehet? És lehessen vele mászni is. Ha mondjuk egy ilyen bringával tudok tekerni 50km-et, míg egy kis, 150-et mozgó am bringával csak 53km-et, de ha még a csak elől 100-at mozgó könnyű xc bringa is csak +10km-es előnyt jelent, akkor az olyan kompromisszum lenne, hogy inkább egy nagy utas enduro bringát vennék.
Amikor azt mondják hogy egy nagy enduro jól mászik,azt úgy értik hogy a 180 körüli mozgáshoz képest.
50 km-es túrákra semmiképpen sem kellemes. Egy jó trail bringával teljesen jól el lehet lenni ha nem küldöd le folyton 10m-es dropokon,itthonra bőven elég.
3.: De lockolni lehet elől-hátul, akkor konkrétan mi a gond vele?
Na és egy olyan, ami 150 körül mozog? Néha azért elmennék a lillafüredi pályára is.
Az hogy teljesen lockolt telóval/taggal szar mászni.
Lillafüredre elmehetsz 140-et mozgó merevfarúval is ha elég jó vagy,nem fog szétesni alattad a trail/am bicó sem. Nem értem miért akarnak sokan mindenhez endurot,ráadásul első "rendes" montinak
Csak az van,mással nagyon nem tudok menni sehova:D
Jó azért merevvel nem küldöm le mindenhol ész nélkül de ha hátul is mozog valami 150-et akkor itthonra elég.
Ez lenne az első montid?
7.: Nem.
Én a lillafüredi dh pályára gondoltam, ott azért nem nagyon látok olyanokat, akik merevvel tolnák. Legalább is a videók alapján, még nem voltam ott.
Értem mire gondoltál.
Nem kell mindenhez enduro,főleg ha sokat tekernél vele,de ha te nagyon azt szeretnél és van pénzed,senki nem áll az utadba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!