Monoblokk beépítése előtt milyen kenőanyagot használjak?
Négyszög monoblokkról van szó ami egy cromo acélvázba menne. Mivel új vagyok a témában, eléggé vakon vagyok. Van itthon korrózió védelemre spré, amit a láncomra és a csavarokra használok, továbbá alu és carbon alkatrészekre "montage pasta" és egy Dekatlonban vásárolt "red greas" ami csapágy és menetzsír.
Külön cucc kell a monoblokk beszereléséhez, vagy valamelyik a felsoroltak közül megteszi? Az én elképzelésem, hogy először lefújnám a váz monoblokk menetét korrózió elleni sprével, majd rá a dekatlonos zsír.
Valaki fel tudna világosítani hogy megy ez a művelet, és hogy a jelenlegi cuccaimmal be tudnám e biztonságosan szerelni?
"korrózió védelemre spré"
Azmiaz pontosan? A konkrét termék érdekel.
Láncra minek korrózióvédelem? Amúgyis lekenjük, védi az... 40 éve nem láttam rozsdás láncot, pedig nem használtam védelmet sosem. Ha rozsdásodik a láncod az elég nagy szégyen. :D Az azt jeleni hogy évek óta nem takarítottad meg rendesen!
A csapágyház menetét kend be vékonyan csapágyzsírral. (Ne a monoblokk menetére kend, mert betekeréskor felgyűrődik a zsír és nem jut a menetbe kb semmi) Nem kell sokat, mert semmi más jelentősége nincs csak hogy ne rohadjon össze és kevesebbet kell majd káromkodni amikor kiszereled a monoblokkot évek múlva. Nem kell semmi más kegyszer, csodaszer, spré, ...
A legegyszerűbb lítiumos zsír is megfelelne, de a nálad levőkből az a dekatlonos csapágyzsír a megfelelő.
Nem kell túlgondolni.
A vázban a menetet kendbe vékonyan bármilyen zsirral,hogy ne rohadjon össze a 2 azt csókolom.
Lánc:olajat neki,nem kell sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!