Ez a bringa jó lenne egy 175 magas 100 kiló 40 éves férfinak heti 5 nap 30 kilométer letekeréséhez?
"404 - Az oldal nem található"
A kérdésben majdnem pontosan az én paramétereim szerepelnek. Csak annyi a különbség, hogy én 180 cm magas vagyok.
Idén nyárig szint egy 26"-os kerékpárt használtam erre a célra, évtizedek óta. Megfelelő vázmérettel az ég világon semmi bajom nem volt vele. Sajnos idén tönkre ment, újat kellett vennem. Ekkor szembesültem vele, hogy 26-ost már alig kapni. Pedig lett volna hozzá egy csomó tartalék alkatrészem. Így ezek is most mentek a kukába. Kénytelen voltam 28-ast venni, mert ebből volt választék.
A 26-oson sem görnyedtem, mert a méretemhez megfelelő vázat vettem annak idején. Az is már aluvázas volt, a kisebb kerekek miatt, valamivel könnyebb is volt. Sebesség az áttételezéstől is erősen függ. Ahol a régivel 38 km/h volt a még kényelmes tempó, ott a 28-assal kb 40. Jobb, meg szebb az újabb 28-as persze. De nem annyival mint ahogy istenítik. Csak a méret miatt biztosan nem cseréltem volna, nem érte volna meg. Mostanra ez lett a divat, újból már ilyet érdemes venni.
"a kényelem és a pakolhatóság maiatt."
Pakolhatóság: erről nem tudok nyilatkozni. Nem szoktam munkába hurcolkodni. Egyik biciklimen sem volt csomagtartó. Annál több cuccot sosem viszek, ami a táskámba, hátizsákomba elfér.
Kényelem: Nem éreztem kényelmetlenebbnek a 26-ost sem. Sőt! De ezt inkább a felszereltség, mint a kerékméret okozta. A 26-oson ballonosabb 1,75 széles gumi volt, a 28-ason 1,4-es. A 26-oson volt rugós nyeregcsövem, igaz ezt a másikra is lehet venni. A minimálisan kisebb tömeg és rövidebb tengelytáv miatt a 26-os fordulékonyabb, jobban manőverezhető volt. De mint írtam korábban, nem hatalmas különbségre kell gondolni, csak árnyalatnyira.
" A Decathlon kínálatában továbbra is a mountain bike-okat keresi a legtöbb vásárló, annak ellenére, hogy az esetek felében nem a legalkalmasabbak a mindennapi használatra”. "
( [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!