Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Csengőt a kormány jobb, vagy...

Csengőt a kormány jobb, vagy bal oldalára jobb/célszerűbb felszerelni?

Figyelt kérdés
Nekem bal oldalon tűnik logikusabbnak, mert jobb kézzel sokkal többet fékezek, váltogatok, mint a ballal. De nem tudom hogy szokás.
2023. aug. 21. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:
28%

Azért van baloldalon, mert a kocsiban jellemzően bal oldali kapcsoló végén van a kürt gombja. :)

Ne kérdezd miért van az a barom szokás, hogy jobb oldalon van gyárilag a hátsó fék... Motorosok rühellik.

2023. aug. 21. 18:44
 2/10 A kérdező kommentje:

Mondjuk nekem eddig az összes saját és céges autómnál is a kormány közepét kellett nyomni a kürtöléshez, nem kellett baloldalon matatni semmivel.

Tehát ezek szerint jó így, hogy a biciklin is bal oldalra tettem? (A jobb oldalon lévő hátsó fékkar engem egyáltalán nem zavar.)

2023. aug. 21. 19:05
 3/10 anonim válasza:
Nekem jobb oldalt van,mert kényelmesebb
2023. aug. 21. 19:23
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Ahol neked kényelmes. Nincs erre szabály.
2023. aug. 21. 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Ahol jól esik. Nekem valamelyik bringámon a jobb, valamelyiken pedig a bal oldalon van, tök mindegy.
2023. aug. 21. 20:52
 6/10 A kérdező kommentje:
OK.
2023. aug. 21. 20:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem azért került a jobb oldalra, mert bal oldalon a tükör van. Amúgy teljesen mindegy. Én szökőévente használom a csengőt, szóval tőlem bárhol lehetne.
2023. aug. 21. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:
A klasszik csengetős csengőknél egy kart kellett tologatni, az pedig csak bal kézre esett tologatási irányba.
2023. aug. 22. 05:18
 9/10 Alex Fly ***** válasza:
66%
Ahol nincs útban. A gyártók szándéka szerint általában a bal oldalon lenne a helye (évekig fékkarba integrált csengőt használtam, ott is a baloldali karban volt). De gyakorlatilag tök mindegy, oda szereled, ahol elfér és nem veszi el a helyet más, fontosabb szerelvényektől; példának okáért nekem volt már nyeregcsövön, kerékagyon, láncvillán is...
2023. aug. 22. 12:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Nyeregcsövön nekem is volt, mivel a Kresz nem nyilatkozik az elhelyezésről, csak hogy rajta kell lennie. Volt olyan, hogy a kormányon volt, de lefelé fordítottam, mert úgy jobban elfért.

Most új biciklim van, ezért nem tudtam, hova tegyem. Végül jobb oldalra ment a computer és az U lakat tartókonzolja. Bal oldalra a lámpa meg a csengő.

2023. aug. 22. 12:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!