Melyik magyarországi útszakaszon biciklizel a legszívesebben azok közül, ahol kerékpárral behajtani tilos tábla van kirakva?
Gondolkodtam egy szavazáson, de annyi ilyen van, hogy nem lenne értelme.
Nekem a 3-as főút Mérától északra fekvő szakasza ilyen, egyrészt mert gyönyörű a táj, másrészt mert a forgalom olyan csekély, hogy némelyik kerékpáros útvonalon (pl. BuBa) több gépjármű fordul meg.
#10 Többször próbálkoztam, eredmény nélkül. Egyszerűen nincs kivel tárgyalni, annyira látszik, hogy ötven évvel le vannak maradva agyilag.
Borsodban legalább arra veszik a fáradságot, hogy visszaírják, majd az útszakaszok jogszabály szerinti kötelező ötéves felülvizsgálatakor, 2027-ben megnézik, mit tehetnek. Így legalább az ember tudja, hogy még a közútkezelővel szemben felállított - rendkívül alacsony - elvárásokat sem tudják megugrani, így nem várjuk a csodát. Némelyik vármegyében még ennyire sem futja.
Szóval nem marad más, mint a tilosban járás és a hamis remény, hogy egyszer majd utolérjük közlekedési mentalitás terén Nyugat-Európát, de már lassan a román szintnek is örülhetünk.
#9: Az említett tiltás különösen vicces, mert ott megy mellette az M30-E71, de annak tipikus esete amikor úgy gondolják, hogy a kerékpárost ki kell tiltani, mert új az aszfaltozás, persze a "saját érdekében"... Arra az agyasok nem gondolnak, hogy nem mindenki tanyabájkkal jár árkon-bokron át.
Saját részről a 6-os főút Adony - Kulcs közötti szakaszát szoktam igénybe venni, rendőrrel is találkoztam arra, nem szóltak semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!