Melyik magyarországi útszakaszon biciklizel a legszívesebben azok közül, ahol kerékpárral behajtani tilos tábla van kirakva?
Gondolkodtam egy szavazáson, de annyi ilyen van, hogy nem lenne értelme.
Nekem a 3-as főút Mérától északra fekvő szakasza ilyen, egyrészt mert gyönyörű a táj, másrészt mert a forgalom olyan csekély, hogy némelyik kerékpáros útvonalon (pl. BuBa) több gépjármű fordul meg.
#4 Nem puszta passióból tekerünk ilyen szakaszokon, hanem mert nincs más, értelmes alternatíva, nem úgy, mint a magasabb intelligenciaszintet megütő Nyugat-Európában.
Olyan helyzet nincs az országban, hogy a kerékpárúton való haladás 30-40 km távot megspórol az autósoknak - annál is inkább, mert ezek szinte minden esetben a közút mellett haladnak. Az ellenkezőjére estig lehetne sorolni a példákat.
2-es vagyok. A kérdésedből nem az jön le, hogy praktikus okokból tekersz arra, hanem az hogy tetszik, azért válaszoltam azt amit.
Amennyiben valóban 30 km lenne a hivatalos út, és 5 km így és valóban olyan gyér a forgalom mint ahogy írod, akkor megértem, én is arra mennék. :D
#8 Így van, csak olyankor tekerek tiltott helyeken, amennyiben a tiltó táblák jogszabálysértően kerültek kihelyezésre, vagyis nincs olyan alternatív útvonal, amely legfeljebb 25% kerülőt eredményez a kerékpárosnak.
Említett példánál maradva: Méra és Novajidrány között a távolság a 3-ason 6 km. Mellékutakon haladva, kerékpárral szabályosan ez a távolság 25 km, ezért eszembe sem jut kerülni (hacsak nem arra vezet az edzésem). Ezzel szemben Méra és Encs között a 3-assal csaknem teljesen párhuzamosan fut egy mellékút, így ott azt használom.
Mindazonáltal annyi ilyen szakasz van az országban, hogy érdemes "versenyeztetni" őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!