Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik magyarországi útszakasz...

Melyik magyarországi útszakaszon biciklizel a legszívesebben azok közül, ahol kerékpárral behajtani tilos tábla van kirakva?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam egy szavazáson, de annyi ilyen van, hogy nem lenne értelme.

Nekem a 3-as főút Mérától északra fekvő szakasza ilyen, egyrészt mert gyönyörű a táj, másrészt mert a forgalom olyan csekély, hogy némelyik kerékpáros útvonalon (pl. BuBa) több gépjármű fordul meg.

2023. júl. 26. 08:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokásom olyan helyekre behajtani, ahová tilos.
2023. júl. 26. 09:01
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
Na az ilyen emberek miatt utálják a bringásokat. :(
2023. júl. 26. 09:54
 3/16 A kérdező kommentje:
#2 Bocsáss meg, amiért olyan brutális igényeim vannak, hogy két falu közötti 5 km távolságot nem a 30 km hosszú kerülőúton akarom letekerni 😃
2023. júl. 26. 10:04
 4/16 anonim ***** válasza:
26%
Majd kerdezd meg azt is, hogy kki melyik bicikliúton vagy járdán közlekedik legszívesebben autóval.
2023. júl. 26. 10:11
 5/16 A kérdező kommentje:

#4 Nem puszta passióból tekerünk ilyen szakaszokon, hanem mert nincs más, értelmes alternatíva, nem úgy, mint a magasabb intelligenciaszintet megütő Nyugat-Európában.

Olyan helyzet nincs az országban, hogy a kerékpárúton való haladás 30-40 km távot megspórol az autósoknak - annál is inkább, mert ezek szinte minden esetben a közút mellett haladnak. Az ellenkezőjére estig lehetne sorolni a példákat.

2023. júl. 26. 10:20
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
#5: ugyanezt elmondhatná az autós is...
2023. júl. 26. 10:23
 7/16 A kérdező kommentje:
#6 Feltételes mód helyett beszéljenek a tények inkább. Szóval halljuk, ha tehetnéd, hol választanád inkább a kerékpárutat az úttest helyett 😃
2023. júl. 26. 10:27
 8/16 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. A kérdésedből nem az jön le, hogy praktikus okokból tekersz arra, hanem az hogy tetszik, azért válaszoltam azt amit.

Amennyiben valóban 30 km lenne a hivatalos út, és 5 km így és valóban olyan gyér a forgalom mint ahogy írod, akkor megértem, én is arra mennék. :D

2023. júl. 26. 10:32
 9/16 A kérdező kommentje:

#8 Így van, csak olyankor tekerek tiltott helyeken, amennyiben a tiltó táblák jogszabálysértően kerültek kihelyezésre, vagyis nincs olyan alternatív útvonal, amely legfeljebb 25% kerülőt eredményez a kerékpárosnak.

Említett példánál maradva: Méra és Novajidrány között a távolság a 3-ason 6 km. Mellékutakon haladva, kerékpárral szabályosan ez a távolság 25 km, ezért eszembe sem jut kerülni (hacsak nem arra vezet az edzésem). Ezzel szemben Méra és Encs között a 3-assal csaknem teljesen párhuzamosan fut egy mellékút, így ott azt használom.

Mindazonáltal annyi ilyen szakasz van az országban, hogy érdemes "versenyeztetni" őket.

2023. júl. 26. 10:49
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
#9: akkor mondjuk az itteni gyerekes hisztid helyett fel kéne keresni a közútkezelőt, felhívva a figyelmét a szerinted jogszabályba ütköző tiltásokra...
2023. júl. 26. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!