Miért jobb a rövidebb kerékpárkormány?
Nincs altalanosan jo meret.
Trekkingnel, orszagutinal a vallad szelessege a mervado, annal ne legyen szelesebb a kormany se. Downhill-hez szelesebb kell, hogy az erokar is nagyobb legyen ahogy zuzol lefele es kozben rangatna ki az egyenetlen talaj a kereket a kezedbol jobbra-balra. Fixisek keskenyet szeretnek, mert azzal jobban elfernek a szuk utcakban az autok kozott lavirozva.
A válaszélességen és a bringa típusán múlik hogy milyen kell. Pl egy montin a széles jó a stabilabb fogásért, egy outi kormány pedig lehetőleg ne legyen szélesebb mint a két vállcsúcsod közti távolság.
Nekem a trekkingemen 54 széles, a fitnessemen 46, az outimon pedig 38. Én 165 centi vagyok, szóval ezek viszonylag kicsi méreteknek számítanak.
Kisebb a légellenállás a keskenyebb kormányoknál.
Széles kormánnyal pedig öleled a levegőt. A szélesebb kormányok azért kellenek, hogy könnyebben, jobban, pontosabban lehessen irányítani a kerékpárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!