Cross-trekking kerékpárból van olyan ami agyváltós?
Én sem értek a váltókhoz, de nem kell azt rendszeresen bütykölni ám. Ha úgy érzem hogy nem vált pontosan (kb fél évente egyszer), begurulok vele a szervizbe, ahol pikk pakk beállítják nekem tök ingyen. Nem biztos hogy mindenhol ingyen csinálják, de túl sokba nem kerülhet a 10 perces meló.
De mindegy, látom nagyon elszántan azt szeretnéd, nem győzködlek tovább. :)
Én arra hajlok hogy megveszem a trek marlen 5 öst és később azt csináltatnám meg agyváltósra.
Az lenne a kérdésem hogy ezzel a konkrét kerékpárral ezt meg lehet csinálni? A rögzítési pontok univerzálisak vagy ehhez bele kell fúrni faragni a vázba? (mert azt inkább elkerülném)
Meg hogy ismertek e olyan helyet ahol foglalkoznak ilyesmivel?
@12: Le vagy maradva jó pár évvel. A Shimanonál már olcsóbb Nexus szériából is van 8 sebességes, Alfineból pedig 11 sebességes is van, 400% körüli áttételtartománnyal. Ha pedig a pénz nem gond, a Rohloff speedhub 14 sebességes és 526%-os tartományt fed le.
Az utólagos átalakítás járható, de ha szíjhajtást is szeretne az ember, akkor sajnos a vázat is át kell alakítani, bonthatóvá kell tenni a lánc- vagy támvillát. Márpedig az agyváltó szerintem úgy a tuti, mert az 1-2 évente esedékes zsírzást vagy olajcserét leszámítva szinte semmi karbantartást nem igényel.
"Egy agyváltó lezabál 5-10%-ot a hatásfokból és nem lehet úgy rugdosni, mint a láncváltót. Ahogy írták, városi jövés-menésre és aszfaltos kirándulásra igénybe vehető. Te mire akarod használni?"
Faluból betekerni városba kb 7km-re. Meg faluban menni vele a kocsmába, meg szelektív hulladékos zacskót ráakasztani a kormányra és levinni az utca végéig majd vissza. Ismerkedni és kerékpározni hívni nőket, eltekerni strandra fürdeni. Kis földes úton is mennék vele meg töltésen murván ahol futóverseny van de én nem szeretek futni ezért kerékpárral teljesíteném a távot. Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!