Triban rc120 országúti kerékpár váltójának cseréje Shimanora? Több lent.
Van egy Triban rc120-as outi biciklim.
8 sebességes alapból, a váltója egy MICROSHIFT 8 sebességes váltó, amelyről azt hallottam és olvastam, hogy nem a legminőségibb.
Így azt szeretném megkérdezni, hogy milyen váltót ajánlanátok a Microshift helyett? (Árban egy 20 körülre gondolok, +/- 5 ezer)
Nézegettem Shimano váltókat és találtam párat (pl. SHIMANO Deore M592, SHIMANO Sora R3000 vagy SHIMANO ALIVIO RD-T4000), de ezek mind 9 sebességesek, de a bicikli csak 8 és ezért nem tudom, hogy jól működnének-e, illetve, hogy mennyivel lennének minőségibbek a Microshifthez képest?
Illetve, hogy attól, hogy a bicikli alapból 8 sebességes, felszerelhetek-e rá egy 9 vagy akár 10 sebességes váltót és az fog-e rendesen váltani és működni?
(Nem nagyon találok normális, gyárilag 8 sebességes váltót)
Köszönöm a segítségeket.
Ha viszont egy 8 sebességes váltóra cserélném ki (SHIMANO CLARIS RD-R2000-GS) például erre, akkor azt minden probléma nélkül tudnám?
"amelyről azt hallottam és olvastam, hogy nem a legminőségibb". Tehát ilyened van, nem tapasztaltál vele problémát, de mert azt olvastad, hogy nem elég drága (minőségi), ezért ráköltesz egy rakás pénzt, hogy a bicikliden ugyanúgy 8 sebességes váltó legyen csak más típusú? És ez neked megér kb. 70ezer Ft-ot (plusz szerviz díja ha nem te csinálod otthon)?
A váltókarokat is cserélned kell valószínűleg.
A valóságban pedig minden további nélkül lecserélheted. 9 fokozatú váltó tökéletesen működik 8-as rendszerben. Az általad kinézettek közül mindegyik jó -de azt azért hozzá kell tenni, hogy a Sora outi, míg az Alivio és a Deore MTB, amelyeket teljesen más felhasználásra terveztek...
A Shimano ebből a szempontből eléggé felhasználóbarát: 10 fokozat alatt mindegyik indexes váltórendszerük SIS rendszerű, magyarul kvázi minden működik mindennel (egyedül az MTB és outi első váltók nem felcserélhetőek, illetve a legelső generációs Dura-Ace nem kompatíbilis a későbbi rendszerekkel).
És persze a Microshift 100%-ban Shimano-kompatíbilis...
A magam részéről azt ajánlom, hogy használd a meglevő váltódat, aztán ha cserére érett, akkor majd vehetsz helyette Shimanot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!