Pápa-Balaton kerékpárút?
Sziasztok!
Pápárol szeretnenk letekerni a Balatonra, Balatonudvari lenne a cel. Barkinek valami tapasztalata van, vagy tud ajanlani utvonalat nagyon nagyon halas lennék!
Tapasztalatom nincs, de vannak bejáratott tervező oldalaim. Az egyből látszik, hogy kerékpárút nem létezik ezen az útvonalon. Nem árt néhány kiegészítő információ. Van-e a Balatonon cél település, vagy mindegy, csak juss le a partra? Csak aszfalton akarsz tekerni, vagy szeretsz földutakon kalandozni? Kerülni akarod az emelkedőket, vagy szereted a kihívásokat?
Nem folytam bele nagyon, de így elsőre nekem szimpatikus útvonal a következő:
832-es úton hagyod el Pápát, Nagygyimót felé, majd azután lefordulsz Bakonykoppány felé, és a 8301-esen mész egész Pénzesgyőrig. Ha a települést elhagytad, lefordulsz jobbra a 83103 útra, majd Óbányapusztánál a 83134-esre. Hárskúttól úgy látom, hogy 83111-re vált a szám, ha követed az utat. Ezen elmész Márkóig, ahonnan elkészült a Veszprémig tartó kerékpárút út. Innentől pedig Balatonalmádiig végig kerékpárúton tudsz haladni. Kb. 80 km és 1100 m szintemelkedés a vége. Biztos vagyok benne, hogy az útvonal nagy része szép helyeken visz, alacsony forgalom mellett.
Ha gyorsabb és könnyebb útvonalat keresel, akkor így első blikkre Pápakovácsi-Bakonypölöske-Noszlop-Devecser-Nyirád-Zalahaláp-Tapolca-Kisapáti-Nemesgulács egy jó alternatívának tűnik. Nem egész 70 km, és kb. 400m szintemelkedés.
Na jól van, Balatonudvari mint cél valahogy elkerülte a figyelmem így két sör után. :)
Van az első verzió, azt még megtoldod egy tekeréssel a parton. Az egy tartalmas nap lesz akkor.
Vagy a második verzió módosul, és Devecsertől Kolontár felé tartasz, majd 7309-en Nagyvázsony felé, majd onnan Vöröstó, Barnag, Pécsely, majd Aszófőn csatlakozol a balatoni bringaúthoz. 77 km, 780 m szint. Nincs nagy különbség akkor sem, ha Nagyvázsonytól Mencshely, Dörgicse irányában Akali felé mész.
Ami ingyenes és jól használható: merretekerjek.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!