A Claris váltó országútin tényleg annyira szar?
A Claris a legalapabb váltószett. Ha most veszed életed első országútiját, akkor jó arra, hogy kipróbáld a dolgot. Aztán később, ha nőnek az igények, előre tudsz lépni más rendszerek felé.
Clarist sose használtam, de én is végigjártam a rendszereket Sora-Tiagra-105-ig. Nem szeretnék visszamenni a mostani 105-ről se Tiagrára, se Sora-ra.
Csak pár példa: Sora-n keményen meg kell nyomni a váltókart a váltáshoz. 105-ön elég kisujjal. A Sora tehelés nélkül is nagyot csattan váltáskor, terhelés alatt alig lehet vele váltani. A 105 szinte némán vált még terhelés alatt is. Az sem mindegy, hány lánckereked van hátul. Ha ugyanazt a tartományt 8 vagy 11 részre osztod, akkor 11-nél jóval kisebb ugrások lesznek az egyes sebességek között, kényelmesebb lesz, jobban el tudod találni az épp megfelelő áttételt.
Az, hogy a Claris a belépő szintű országúti váltó a Shimanonál, nem jelenti azt, hogy szar. Egyáltalán nem szar.
A technológia fejlődik, a régi 105-ös pl. most a Tiagra, a "régi" Tiagra a Sora és a "régi" Sora ma a Claris.
Annyi a különbség, hogy 8 sebességes, néhány grammal nehezebb, mint a magasabb kategóriájúak és egyéb apróságok. Egy hobbi bringásnak tökéletesen megfelel ha nincs szüksége 8 sebességnél többre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!