Miért üt az új kerék ?
Új kereket tettem a biciklibe. Amikor kivettem a felnit a dobozból megnéztem úgy magában nem volt benne semmi. Fel raktam rá a tárcsaféket, fogaskereket, gumit. Majd betettem a helyére. És nagyon kicsit üt. Nagyon minimálisan de lehet hallani hogy a tárcsafék néha hozzá ér a fékbetéthez miközben forog a kerék.
Hallottam olyant hogy tárcsafékes keréknél normális ha kicsit üt a kerék ez igaz ?
Vagy mit cseréljek ki még hogy jó legyen ?
Mi üt?
A tárcsa?
A felni?
Vagy "csak" a gumi?
Aki ennyire fogalmatlan az miért saját maga szerelé a kerékpárt??
A tárcsaféknél sem normális ha üt a kerék. Azért nem nagy gond a v-fékessel szemben, mert ott belever a felni a fékbe. Itt meg amig a villába nem húz bele a kerék, addig nagyjából lehet vele menni.
Lánckerekek azok, nem fogaskerekek!
Ha a féktárcsát te magad tetted fel, és csak a tárcsa üt, akkor rosszul tetted fel és/vagy a féknyerget nem állítottad be rendesen.
Milyen felfogatású a féktárcsa? A felfogatásnak megfelelő technológiát alkalmazva szerelted fel a tárcsát? Az előírt meghúzási sorrendet és nyomatékokat betartottad?
Nem a legjobb ötlet tárcsaféket megfelelő szerszámok és tudás nélkül rommá húzogatni, mert ha törik, mondjuk lejtőn lefelé 60-nál, akkor lehet hívni a papot!
Nézd össze a felnit a vázzal! Ha az jó, nincs benne nyolcas, akkor a kerék jó helyen van és ki is van centrirozva. Ha sétál, akkor ezeket javítani kell.
Ha ez megvan, akkor nézd meg a vázhoz a féktárcsát! Ha sétál, nyolcas van benne és jól van felszerelve, akkor egyengetni kell. Franciakulccsal megoldható.
Ha ez is jó, utána a féknyerget kell
a megfelelő helyre beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!